Біля «Рівнеобленерго» у понеділок збереться пікет

8086 5

Ми у соцмережах:

Біля «Рівнеобленерго» у понеділок збереться пікет

Громадська організація «Сотня Майдан», якою керує Анатолій Полюхович, у понеділок, 26 лютого, збирається влаштувати мирну акцію протесту під стінами «Рівнеобленерго».

Пікетувальники вимагатимуть націоналізації «Рівнеобленерго». З відповідними гаслами під головний офіс підприємства на вулиці Князя Володимира у Рівному прийдуть о 12.00.

У повідомленні для ЗМІ громадська організація зазначила, що на сьогодні «Рівнеобленерго», оскільки є монополістом, диктує свої правила споживачам, а тому останні не мають рівнозначних прав, коли підписують договори з компанією.

Під час акції протесту вимагатимуть, окрім націоналізації підприємства, скасувати передоплату та щомісячні звіти для споживачів, а також переглянути умови співпраці.

Нагадаємо, що про націоналізацію обленерго у Рівному йдеться не вперше. Активно цього вимагали активісти під час Революції гідності, зазначаючи, що власниками компанії є російські бізнесмени.

Правий сектор пікетує Рівнеобленерго

На сьогодні 83% акцій ПрАТ «Рівнеобленерго», за даними Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, належить нідерландській компанії «Washington Holdings B.V».

За даними держреєстру, кінцевими власниками компанії є латвійці Артур Альтбергс, Валт Вігантс, Віліс Дамбінс та резиденти Німеччини Марина Ярославська (дружина харківського олігарха Олександра Ярославського) і Олег Сізерман.  

За даними corruptua.org, німець російського походження Олег Сізерман має спільний бізнес із Євгенієм Гінером та Михайлом Воєводіним, яких у Росії відносять до клану “лужниковських», що пов'язана з російським олігархом Олександром Бабаковим.

За останні кілька років «Washington Holdings B.V» збільшила свою частку акцій у ПрАТ «Рівнеобленерго». Також вона володіє «Київобленерго».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також