Біля зоопарку збудують парковку, щоб не втрачати гостей

925 0

Ми у соцмережах:

Біля зоопарку збудують парковку, щоб не втрачати гостей

У сезон щовихідних рівненський зоопарк відвідує до 3 тисяч осіб. Чимало приїжджають на автомобілях, часто — й з інших областей цілими родинами, а то й екскурсійними автобусами. Однак знайти вільне місце для транспорту — велика проблема. Бо існуюча стоянка невелика. Щоб не втрачати гостей, цього року біля зоологічного парку планують збудувати нову велику парковку, де могли би розміститися до півтори сотні авто. А з огляду на популярність електрокарів, на стоянці хочуть облаштувати ще й місця для зарядки.

Олег Павлюк, директор Рівненського зоопарку:

— На тій стоянці біля воріт замало простору навіть для легкових автомобілів. От мені телефонують і кажуть, що зоопарк у нас класний, що вони були на екскурсіях і все їм дуже сподобалося. Але більше не поїдуть, бо ніде залишити автобус — настільки все заповнено автомобілямии. Минулого разу вони з дітьми йшли два кілометри вздовж проїжджої частини: уявіть, це група з 40 дітей йшла! Боялися, щоб вони не потрапили під автомобілі, вели їх вервечкою туди й назад. Або дзвонять і одразу питають, чи є тут місце для паркування автобуса.

Особливо гостро нестача місць для паркування відчувається у вихідні та святкові дні, коли кількість відвідувачів збільшується. Скажімо, минулих вихідних у нас було 18 автобусів з чотирьох областей. Часто приїжджають з різних районів Рівненщини.

Якою буде ця нова стоянка — поки не знаємо. Спочатку має готуватися проєктно-кошторисна документація, треба визначити, де будуть в’їзди-заїзди. Якщо зможуть розминутись та припаркуватись хоча б п’ять великогабаритних автобусів, це уже для нас буде суттєво. Сподіваємося, що влада дотримає обіцянки і облаштує нову парковку.

Олена РАКС.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також