Битва за Херсон вирішить долю війни

1864 0

Ми у соцмережах:

Битва за Херсон вирішить долю війни

Росія масово перекидає солдат і техніку на південь України.

 Як йдеться у звіті британської розвідки, скоро розпочнеться нова фаза бойових дій між Росією та Україною, яка вирішить долю війни.

- Довгі колони російських військових вантажівок, танків, артилерії та іншого озброєння продовжують відходити від українського Донбасу та прямують на південний захід, – йдеться у повідомленні.

Росіяни готуються наступати, або очікують контрнаступу ЗСУ.

- Найважчі бої перемістяться на лінію фронту довжиною приблизно 350 км, що тягнеться на південний захід від Запоріжжя до Херсона, паралельно річці Дніпро, – повідомляє у твіттері Міноборони Британії.

Росіяни розгорнули додаткові батальйонні тактичні групи (БТГ) чисельністю від 800 до 1000 військовослужбовців в Криму. Їх використають для підтримки військ у Херсонській області.

Наразі українська армія завдає ударів по мостах, складах боєприпасів та залізничному сполученні, щоб ускладнити логістику Росії. Основна ціль - стратегічно важлива залізнична гілка, яка з’єднує Херсон з окупованим Росією Кримом.

Результат битви за Херсон наблизить до перемоги або Україну, або Росію.

Видання Atlantic Council аналізує, що перемога України матиме величезні психологічні та практичні наслідки. Це продемонструє міжнародній аудиторії, що українські військові більш ніж здатні змусити Росію відступити, та переконає партнерів продовжувати надавати військову та фінансову підтримку Україні. Російська армія буде ще більш деморалізована. Більше того, українська далекобійна артилерія зможе бити по військових об'єктах у Криму.

Якщо Росія втримає Херсон, то зможе провести референдум, Путін отримає бажану зимову паузу, а Європа - холодну зиму. Завдяки цьому міжнародна підтримка України зменшиться врази.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також