Бо хліб черствий чи асфальт кривий? Чому кинули гранату на подвір’я рівненського бізнесмена

3629 1

Ми у соцмережах:

Бо хліб черствий чи асфальт кривий? Чому кинули гранату на подвір’я рівненського бізнесмена

Вибухами гранат на подвір’ях рівненських бізнесменів та посадовців уже нікого не здивуєш. Вибухає настільки часто, що у багатьох навіть не виникає запитання — за що? Місцеві підприємливі люди за допомогою РГД-5 передають одне одному «привіти». Навіть поліція змирилася з таким способом комунікації і після чергового нічного вибуху відкриває провадження хіба за фактами хуліганства.

До замаху на вбивство вибухи недотягують з однієї причини — кидають зазвичай гранати на подвір’я, а не у будинок, та й летять не «лимонки», а РГД-5, які мають невелику вибухову силу. У травні таку гранату кинули у будинок забудовника Олега Каштана, а днями — вже на подвір’я непублічного рівненського бізнесмена Юрія Юхимчука, який володіє кількома хлібозаводами на Рівненщині та відомим дорожнім підприємством.

60-річний Юрій Юхимчук з дружиною живе на вулиці Ботанічній, що поблизу гідропарку в Рівному. Вибух на його подвір’ї пролунав близько о пів на третю ночі 15 липня. Як повідомили правоохоронці, оглянувши місце вибуху, РГД-5 кинула «невідома особа, перебуваючи біля воріт обійстя». Граната пошкодила фасад одноповерхового будинку, гаражні ролетні ворота та автомобіль «Audi Q7», який був припаркований на подвір’ї.

На момент вибуху у будинку перебував бізнесмен та його дружина. Ніхто з них, за повідомленням поліції, не постраждав. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Проте шукати хуліганів будуть довго, бо родина бізнесмена, кажуть у поліції, допомагати слідству не поспішає.

— Всі випадки вибухів у Рівному подібні: здійснені з неділі на понеділок, а потерпілі не відкривають сторони свого життя, які б нам могли вказати на робочу версію, — зазначає начальник Рівненського відділу поліції Василь Зелінський. — Коли ми самотужки збираємо докази, це робота кропітка і тривала. Усі потерпілі кажуть, що вони старанні господарі і підприємці, що ніяких проблем у них не було. Але як показує практика, вибухи — це результат того, що найближчі люди між собою чубляться. Потерпілий в останньому випадку каже, що він чистоплотний бізнесмен. Хоча чистоплотним підприємцем на сьогодні бути доволі непросто, тим паче, що його підприємство працює на ринку харчових продуктів, де висока конкуренція.

Юрій Юхимчук — непублічна людина, проте має частки у багатьох відомих підприємствах Рівненщини. Зокрема, він є бенефіціаром «Сарненського хлібозаводу», «Кузнецовського хлібозаводу», а також співвласником «Рівне-Борошна», товариства «Кортекс ЛТД», яке працює у сфері торгівлі, «Колоса», що надає в оренду вантажні автомобілі, «Панди», яка працює у сфері посадового електрозв’язку, а також «Рівнеавтошляхбуду» — підприємства, яке часто виграє тендери на ремонти рівненських доріг. У кількох підприємствах п.Юхимчук — бізнес-партнер екс-депутата Рівненської облради Валерія Богуцького. За даними YouControl, пан Юхимчук також мав спільний бізнес з нинішнім депутатом облради Юрієм Благодиром.

Знайти контакти пана Юхимчука нам не вдалося. Його знайомі зазначили, що спілкуватися з пресою він не буде.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також