Бо спека? Кіоски з морозивом у Рівному з’явилися раніше, ніж отримали дозвіл

1595 0

Ми у соцмережах:

Бо спека? Кіоски з морозивом у Рівному з’явилися раніше, ніж отримали дозвіл

Щороку у цю пору на вулицях міста з’являються торгові точки, де перехожі можуть освіжитися свіжим квасом чи поїсти морозива. Зазвичай їхні власники звертаються по дозвіл на сезонну торгівлю до міськвиконкому, який погоджує, скільки, де і чого має стояти. Цього разу, окрім квасників, з таким проханням до влади звернулися продавці морозива. Щоправда, їхні ятки в центрі міста з’явилися ще до того, як зібрався виконком.

Секретар міськради Віктор Шакирзян навіть не стримався від зауваження: «На майбутнє давайте спочатку будете робити документи, а тоді — ставити торгові точки! А то у вас виходить все навиворіт: спочатку ставите, а потім подаєте документи». Втім, таку вуличну торгівлю все ж дозволили — до середини осені. Так що рівняни можуть і надалі ласувати морозивом з незвичними смаками — від копченої риби до алкогольного.

Що стосується продажу рівненського квасу, то тут особливих змін не буде. Хіба що звичних жовтих діжок на вулицях рівняни більше не побачать.

Наталія Глазкова, заступниця керівника міського департаменту економічного розвитку:

— Пропонуємо затвердити перелік визначених місць. Для торгівлі квасом з лотка з термокегів це 12 точок — підприємець врахувала усі зауваження департаменту мунварти щодо розміщення. Окрім того, звернувся представник ФОПу для торгівлі ваговим морозивом з низькотемпературного лотка-прилавка, це три точки: на Соборній, 47 біля «Злата Плази», у парку імені Тараса Шевченка та на майдані Незалежності біля кінотеатру «Україна».

Галина Каспрук, підприємниця, що виготовляє квас:

— У нас місця будуть ті самі, до яких рівняни уже звикли роками, а підвищувати ціни цього року не плануємо. Квас продаватиметься тільки у літній період — до вересня, бо восени уже такого попиту немає через більш прохолодну погоду. Жовті 800-літрові діжки пішли у небуття, бо мали дуже велику ємність, а от кеги розраховані на 20 літрів. Адже наш хлібний квас — натуральний, без жодних барвників, стабілізаторів, консервантів чи штучних підсолоджувачів. Тому й термін його придатності складає всього три доби.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також