Британці назвали Спілберга найкращим режисером

1920 0

Ми у соцмережах:

Британці назвали Спілберга найкращим режисером

Читачі найпопулярнішого у Великобританії журналу про кіно «Емпайр» назвали Стівена Спілберга найвидатнішим кінорежисером усіх часів і народів. 58-річний Стівен Спілберг — автор знаменитих фільмів «Список Шиндлера», «Щелепи», «Парк Юрського періоду», «Близькі контакти третього виду» і «Врятувати рядового Райана» — став лідером в опитуванні 10 тис. читачів британського журналу.

Читачі найпопулярнішого у Великобританії журналу про кіно «Емпайр» назвали Стівена Спілберга найвидатнішим кінорежисером усіх часів і народів. 58-річний Стівен Спілберг — автор знаменитих фільмів «Список Шиндлера», «Щелепи», «Парк Юрського періоду», «Близькі контакти третього виду» і «Врятувати рядового Райана» — став лідером в опитуванні 10 тис. читачів британського журналу. Альфред Хічкок — законодавець моди в жанрі «саспенс» — опинився на другому місці, а Мартін Скорсезе — автор кінохіта «Авіатор» і притчі за мотивами Євангелія «Остання спокуса Христа» — на третьому. «За своїм впливом Стівен Спілберг наблизився до «Бітлз», — говорить заступник редактора журналу «Емпайр» Іан Фрір. — Це справжній культурний феномен. Його пригоди з акулами, НЛО, вдалі археологи плюс історичні драми — такі як «Список Шиндлера» і «Врятувати рядового Райана» — визначили кінопристрасті всього покоління». При цьому такі режисери, як автор «Зоряний війн» Джордж Лукас, автор «Бетмена» Тім Бертон і Чарлі Чаплін не ввійшли в список 20 найкращих діячів кіно за версією «Емпайр». Британські ж режисери Рідлі Скотт («Той, що біжить по лезу бритви, «Гладіатор») і Девід Лін («Лоуренс Аравійський» і «Доктор Живаго») зайняли відповідно п’яте і 12-е місця.

ДЕСЯТКА КРАЩИХ РЕЖИСЕРІВ ЗА ВЕРСІЄЮ «ЕМПАЙР» 1. Стівен Спілберг 2. Альфред Хічкок 3. Мартін Скорсезе 4. Стенлі Кубрик 5. Рідлі Скотт 6. Акіра Куросава 7. Пітер Джексон 8. Квентін Тарантіно 9. Орсон Уеллс 10. Вуді Ален


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також