Бруківку, яка «не на часі», кластимуть у Рівному ще рік?

2743 0

Ми у соцмережах:

Міські чиновники крокують по новому тротуару

Кілька місяців перехожі оминали на вулицях купи піску і будматеріалів — у місті викладали нову бруківку, яку за 53 мільйони гривень чиновники довірили ТзОВ «Арт-Брук». Причому, як помітили рівняни, роботи велися за будь-якої погоди, навіть коли лежав сніг. Навіщо такий поспіх? — дивувалися чимало мешканців у соцмережах. Та причиною цього могло бути бажання підрядника вкластися у термін, зазначений у договорі із міським ШЕУ — завершити все у грудні 2022 року. Тепер же виявляється, що роботи можуть продовжити й у цьому році. Бо справа не у браку часу на ремонт, а у зменшенні фінансування, яким розпо­ряджається замовник…

Як йдеться у додатковій угоді, яку підписали міськШЕУ і «Арт-Брук» 20 грудня торік, тепер новенька бруківка має лежати на міських тротуарах до 31 грудня 2023-го. Виходить, що за минулий рік фірма отримає 44,3 мільйона гривень, а за роботи у цьому році — 8,6 млн грн.

Руслан Гудима, директор міського департаменту інфраструктури та благоустрою:

— Наразі ніяких робіт не ведеться. Той обсяг, який могли виконати в цьому році, уже зроблено. Нових розкопів не робили, щоб не залишати відкриті ділянки на зиму. А вже розпочати можна буде пізніше, коли дозволять сприятливі погодні умови по сезону.

Варто зауважити, що нову бруківку, яка «не на часі», не тільки критикують. Декому з рівнян плитка замість асфальту все ж подобається, бо стало зручніше — особливо в тих місцях, де корені старих дерев утворювали горби.

Були нарікання й на те, як виконуються самі роботи. Зокрема, рівнянин Віктор Мисан оприлюднив у фейсбуці фотографії, де нещодавно вкладена бруківка на тротуарі раптово «просіла». Однак міський голова Олександр Третяк згодом пояснив, що це трапилося не з вини підрядника:

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також