Будівля сирійця може стати «домінантною» на Соборній

2923 1

Ми у соцмережах:

фото з соцмереж

Невдовзі неподалік Покровського собору з’явиться новий торговий центр. Побудують його на місці хатини, яка сховалася між гуртожитком коледжу та «Укрексімбанком».

Земельну ділянку разом із тією хатою, що на вулиці Соборній, 4, викупив бізнесмен Елда Фарес Маммо, який є власником двох рівненських компаній — «Гезо компані» та «МАММО», які спеціалізуються на продажі продуктів, алкоголю, сигарет та мінеральних вод.

Міські депутати підтримали плани п.Елди забудувати більше 5 соток землі в центральній частині міста, тому на сесії 26 голосами «за» змінили її цільове призначення. Відтак йому залишається взяти дозвіл для майбутнього будівництва у міському управлінні архітектури.

Ігор Ковалець, міський депутат:

— Цей чоловік родом із Сирії, а дружина у нього — рівнянка. Займається тут бізнесом та сплачує у нашому місті податки. Погодьтесь, старенька хатина у тому районі виглядає не дуже добре. У депутатів було лише одне зауваження: побудована ним споруда має бути не вищою, ніж п’ять поверхів. Бо це зіпсує зовнішній вигляд вулиці Соборної. Щоправда, рішення сесії є лише рекомендаційним.

Цей чоловік купив приватну садибу разом із землею, а після цього звернувся до міськради із проханням змінити цільове призначення земельної ділянки. Деякі місцеві бізнесмени зробили б інакше: взяли б документи на реконструкцію і в усіх на очах незаконно перетворили б хатину на багатоповерхову споруду. А після цього, ховаючись від перевірок, здавали б в ній приміщення в оренду

Василь Мельник, заступник начальника управління містобудування і архітектури:

— Земельна ділянка розташована у зоні «Ж-4», яка передбачає зведення багатоквартирних будинків від 4 до 9 поверхів. Однак умовно допустимо побудували і 10-поверховий об’єкт. Для цього потрібно розробити відповідну містобудівну документацію. Так, один об’єкт може стати у кварталі домінантним і матиме архітектурну виразність. Але це додаткові фінансові витрати.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також