Була «Обнова», а буде — коворкінг

1285 0

Ми у соцмережах:

Була «Обнова», а буде — коворкінг

У чотириповерховій будівлі на Поштовій у центрі Рівного кілька років тому відремонтували залу, в якій відбуваються сесії міськради. А тепер випала нагода відремонтувати всю будівлю.

Про яку суму йдеться хоча б приблизно — у міській раді подробиць поки не розкривають. Обіцяють більше розказати згодом, коли будуть готові до презентації.

Тим часом секретар міської ради Віктор Шакирзян уже підписав розпорядження, де замовником реконструкції на Поштовій, 2 визначено міське управління капітального будівництва. Про грант відомо, що він фінансується урядом Німеччини, а сам проєкт зветься «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SPER)». Окрім Рівного, фінансування отримають ще 11 претендентів.

Артем Ганущак, заступник міського голови Рівного:

— У місті за грантові кошти заплановано створення муніципального бізнес-коворкінгу. Наголошуємо, що це грантові кошти, які є цільовими і не можуть бути використані на інші потреби. Проєкт спрямований на створення сучасного, багатофункціонального, публічного простору для надання послуг та підтримки представників малого і середнього бізнесу, а також охочих розпочати власну справу в Рівненській міській територіальній громаді. Презентацію проєкту заплановано на першу половину лютого, тоді громадськість зможе ознайомитися з особливостями проєкту. Зараз відбувається узгодження юридичних моментів з грантодавцем.

Буде там після ремонту «колективний офіс» чи ні, але бізнес і так в цій будівлі, яку й досі називають «Обнова» непогано почувається. На першому поверсі діє аптека, з торця можна зайти до магазину риболовних товарів, а по інший бік будівлі рівняни звикли приносити на ремонт апаратуру. Чиновники ж займають трохи більше половини простору — четвертий і третій поверхи та частину другого.

Кілька років тому чиновники обговорювали ідею, що на Поштову може переїхати міський архів, коли аптека виселиться. Тодішній міський голова Володимир Хомко казав, що в такому разі в приміщенні працюватимуть лише міські структури, без комерційних. Але аптечна вивіска й досі тут — головна.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також