Бурштинова фірма подала до суду на держлісгосп та Рівненську ОДА

2634 0

Ми у соцмережах:

Сонячне ремесло. Фото - БізнесWoman

Товариство «Сонячне ремесло» подало позов до Господарського суду Рівненської області на Володимирецький держлісгосп, а також Рівненську ОДА.

У позові товариство вимагає зобов`язати Володимирецьке лісове господарство «усунути перешкоди у користуванні земельною ділянкою та звільнити товариство від сплати орендної плати за користування земельною ділянкою».

Наприкінці 2018 року ТОВ «Сонячне ремесло» уклало з Володимирецькою РДА договір оренди на 60 гектарів землі поблизу Володимирця. За рік бурштинова фірма мала би сплачувати до бюджету за оренду близько 3,2 млн грн. І протягом минулих місяців кошти сплачувала.

Проте у позові «Сонячне ремесло» зазначає, що не може користуватися ділянкою для видобутку бурштину, оскільки на ній росте ліс, а Володимирецький лісгосп «не усунув перешкоди у користуванні земельною ділянкою та не визначив порядок вирубування лісових насаджень на ній».

«Сонячне ремесло» вимагає у лісгоспу усунути перешкоди, а заодно просив суд на момент розгляду справи призупинити нарахування орендної плати.

Щодо клопотання про забезпечення позову (призупинення нарахування оренди), то господарський суд товариству відмовив.

Наступне судове засідання у справі відбудеться о 14:00 13 серпня.

Зазначимо, що ТОВ «Сонячне ремесло» - одне з чотирьох приватних товариств, які мають спецдозволи на видобуток бурштину у Рівненській області. Спецдозвіл «Сонячне ремесло» отримало у 2009 році на родовище «Володимирець-Східний» і поки єдине з приватників, яке таки видобувало бурштин.

Власниця товариства – киянка, яка родом з Рівненщини, Галина Симха.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також