Бурштинове підприємство, що на Київській — на аукціон

2643 0

Ми у соцмережах:

Бурштинове підприємство, що на Київській — на аукціон

На підприємстві залишилося лише дві працівниці, які висипають з бурштину ікони. За дивним збігом обставин, в той час як мешканці Полісся казково багатіли від незаконного видобутку бурштину, державне підприємство «Бурштин України» лише грузнуло в боргах. Держава вирішила продати проблемне підприємство у Рівному. Окрім частини будинку з жовто-зеленим фасадом на вулиці Київській, покупець отримає техніку, бурштинові землі та право легально видобувати бурштин.

Кирило Бережний, начальник регіонального відділення Фонду держмайна у Рівненській області:

— Там уже ніякого виробництва з бурштину немає. Ніяких прикрас вони не виготовляють. З виробничників у штаті залишилося лише дві жінки, які уміють висипати з бурштину ікони, а всі інші — це обслуговуючий персонал. Наприклад, охоронці. Тому держава вирішила продати цей збитковий актив, щоб зупинити зростання боргу.

Вже стартував прийом заявок на участь у торгах, а 20 жовтня відбудеться аукціон. Стартова ціна — 12 мільйонів 800 тисяч гривень. За ці гроші новий власник отримає приміщення у Рівному на вулиці Київській. Зауважу, що півтора поверха триповерхової будівлі уже перебувають у приватній власності. Тобто держава продає лише ту частину будинку, якою володіє. Також до інвестора перейдуть всі дозволи на видобуток та обробку бурштину. Треба розуміти, що у нашій державі ці дозволи не так легко отримати, а тут вже усе буде готове. Окрім нерухомості в Рівному, ще є об’єкти у Клесові з технікою та земельною ділянкою для видобутку бурштину. Відповідно до договору, після купівлі підприємства інвестор має погасити заборгованість із зарплатні та пів року не звільняти персонал, що там працює. Тобто гарантовано, що ще пів року після купівлі люди отримуватимуть заробітну плату й матимуть роботу. До речі, після купівлі підприємства новий власник може робити з ним усе, що побажає. Тобто не обов’язково він має займатися саме видобутком та виготовленням виробів із бурштину.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також