Бюджет розвитку: коли почнуть витрачати?

1692 0

Ми у соцмережах:

Бюджет розвитку: коли почнуть витрачати?

Цього року в міському бюджеті розвитку — майже 244 мільйони гривень. Ми вирішили проаналізувати, що збираються «розвивати» у Рівному за ці гроші.

Нагадаємо, що частину коштів бюджету розвитку розподілили ще на початку року, оперативно скликавши позачергове засідання сесії міськради. Пояснювали тим, що потрібно вчасно розпочати тривалі процедури тендерних закупівель.

Тоді терміново виділили 20 мільйонів гривень на початок реконструкції стадіону «Авангард» і… поклали на депозит. Вочевидь, вже тоді було зрозуміло, що не скоро ще з'явиться будівельна техніка на стадіоні. Гроші й досі на депозиті. І хоч обіцяних документів від проектантів із Києва досі не надійшло, УКБ готується до оголошення тендера з пошуку компанії-підрядника.

На тому ж позачерговому засіданні міськрада виділила й 11 мільйонів на початок капремонту дороги на вул. Макарова — а загалом вартість проекту оцінили у понад 45 мільйонів. Тендер уже відбувся — визначали виконавця робіт через систему Рrozorro. Найдешевшою була пропозиція від фірми «Фіалка». Наразі очікується рішення щодо цього тендера.

Водночас нагадаємо, міськрада додала й 17 мільйонів на завершення ремонту дороги на вулиці Шухевича — ці гроші почнуть витрачати, вочевидь, коли настане тепла погода.

Загалом, чимало коштів бюджету розвитку передбачено на проекти, фінансування яких почалося ще торік. На утеплення будинків «забили» 60 мільйонів гривень, ще 6 мільйонів піде на ремонти в будинках, де створено ОСББ. Буде реконструйовано вулицю Набережну, продовжать облаштовувати закриті майданчики для сміттєвих контейнерів. Купуватимуть нові тролейбуси (35 млн.) Майже 5 мільйонів піде на програму «Безпечне місто», яка передбачає встановлення камер відеоспостереження у найбільш людних місцях.

На медичну галузь виділено 12,4 млн. грн. За них придбають сумки термінової допомоги для сімейних лікарів. Також куплять додаткове обладнання до операційного стола для відділення анестезіології центральної міської лікарні. Почнуть встановлювати програмне забезпечення для переходу на електронну картку пацієнта. У лікарню №2 закуплять спеціальні палатні монітори, щоб стежити за тиском і серцебиттям пацієнтів. У ЦПМСД «Ювілейний» відремонтують ліфти.

На освіту виділили 33 мільйони. За ці кошти завершать утеплення школи №12 та гуманітарної гімназії, відремонтують дах школи №2, капітально відремонтують спортзал школи №15, облаштують їдальню в «Центрі надії». Капітально реконструюють приміщення на Ювілейному, де буде дитсадок «Вишенька».

На благоустрій Рівного виділили понад 31 млн. грн. Ще 1,7 млн. піде на ремонт ліфтів, а 16,6 млн. — на ремонт житлових будинків міста.

Два мільйони піде на будівництво спортивних майданчиків у дворах будинків на вулицях Шухевича, 2, Басівкутській, 168, Фабричній, 6 та Соборній, 3-Д. Мільйон — на реконструкцію «Текстильника».

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також