Чай з м’ятою може спричинити проблеми з потенцією

735 0

Ми у соцмережах:

Чай з м’ятою може спричинити проблеми з потенцією

М'яту, завдяки приємному освіжаючому смаку й аромату, часто використовують у кулінарії. Але вона має і багато оздоровчих властивостей.

Як правило, у м'яти соковито-зелений окрас, але трапляються і види з червоно-фіолетовим забарвленням (таку м'яту називають чорною). Цвісти м'ята починає наприкінці червня і до початку осені. Початок цвітіння є найкращим часом для збору лікарської сировини. Найціннішим є листя, в якому найбільша концентрація ефірної олії.

М'ята — перша допомога при переїданні. Дослідження показали, що чашка м'ятного чаю після рясного застілля допомагає зняти здуття і важкість у шлунку.

Ефірна олія м'яти знімає біль, запалення, м'язовий спазм. Вона навіть здатна загоїти рани!

М'ята приводить нашу нервову систему в норму — про заспокійливий чай з м'ятою перед сном відомо, мабуть, всім.

Також м'ята — чудовий антиоксидант. Регулярний прийом допоможе налагодити енергообмін у клітинах шкіри і пригальмувати процес старіння.

Утриматися від м'яти потрібно дітям до 12 років, вагітним і жінкам, які годують груддю. Також можлива індивідуальна непереносимість. Чоловікам слід контролювати дозування — щоденні чаювання з м'ятою протягом місяця можуть призвести до проблем з потенцією.

М’яту можна пити як чай — 1 ч. л. сухої м'яти на склянку окропу. Залити і настоювати 10 хв., або просто додати кілька листочків у ваш улюблений чай. А також як настоянку — 20 крапель у гарячий чай. Найбільш ефективно буде пити м'ятну настоянку при здутті й перед сном.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також