Через брудну воду "забракували" 5 пляжів

888 0

Ми у соцмережах:

Через брудну воду

Вода у морі в Одеській області не відповідає санітарно-мікробіологічним нормам. Щоправда, йдеться не про увесь регіон, а про два пляжі в Одесі та три – в Затоці.

Про незадовільну якість морської води станом на 17 липня повідомив головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров. До такого висновку фахівці лабораторного центру МОЗ дійшли, взявши відповідні проби, передає Укрінформ.

Отже, вода в морі не відповідає санітарно-мікробіологічним нормам біля:

® пляжів «Аркадія» та 16-ї станції Великого Фонтану в Одесі;
® в рекреаційній зоні селища Затоки, зокрема, біля пляжів «Центральний», «Сонячний» і «Лиманський».

Загалом дослідили на санітарно-мікробіологічні показники 93 проби морської води. Їх узяли в зонах рекреації на пляжах Одеської області. Також дослідили морську воду в контрольних точках на санітарно-хімічні показники. Тут усі проби відповідають гігієнічним вимогам.

На початку липня Міністерство охорони здоров'я рекомендувало закрити деякі пляжі в Україні. Зокрема, в Одесі, Києві та Миколаєві рекомендували встановити щити про заборону купання. Причиною стали відхилення показників якості води. На Одещині проблеми з водою зафіксували на пляжах «Аркадія», «Дельфін», 13 і 16 станції Великого Фонтану.

Крім того, Одеська міськрада заборонила купання на пляжі «Дельфін». Тут водолази та інші фахівці готують до підняття з мілини танкер «Delfi», передає «24 канал»


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також