Черниці та єпископ на автомобілях звершили хресний хід навколо Рівного (ФОТО)

10099 0

Ми у соцмережах:

Черниці та єпископ на автомобілях звершили хресний хід навколо Рівного (ФОТО)

Вчора церковники УПЦ, що перебуває в єдності з Московським патріархатом, з іконою Богородиці звершили хресний хід навколо Рівного.

Як повідомляє «Рівне. Голос церкви», священики вірять, що це допоможе вберегти місто від пандемії короновірусу. Оскільки у місті діють карантинні заходи, то хід був не піший, а на автомобілях. В машині священики читали акафіст до пресвятої Богородиці.

У дійстві взяли участь єпископ Дубенський Пимен, священики та черниці кількох місцевих монастирів.


- Віруючі православні люди усіх часів під час хвороб найперше, що використовували у боротьбі з недугою, молитву. Чомусь тільки сучасне суспільство зачерствіло і стало жорстоким. У добрі – вбачає зло і навпаки. Цей хресний хід – це лише спроба зарадити, допомогти людям нашого міста , попри їхнє бажання чи небажання, бо у мережах вже висміюють такі хресні ходи по всій Україні, - коментує єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії УПЦ (МП).

Хрестоходці здійснили чотири зупинки на всіх в’їздах та виїздах з міста Рівного, на кожній владика Пимен читав спеціальну молитву під час епідемії , окропляв святою водою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також