Червонюк виселив сусідів

3941 0

Ми у соцмережах:

Червонюк виселив сусідів

У середу рівнянин Анатолій Реут, його дружина, діти та чотирирічна онучка не змогли потрапити до своєї квартири на вулиці Фабричній у Рівному. Замки у дверях було замінено...

Реут Червонюк виселення з квартири Родина Реутів у двокімнатній квартирі на вулиці Фабричній, 18 у Рівному прожила 30 років. У приміщенні пожежного депо, переобладнаному під житло, квартиру їм та ще чотирьом працівникам виділив "Рівнельон". У 2008 році, купуючи льонокомбінат, підприємець Олег Червонюк придбав і цю будівлю на Фабричній. Разом з людьми, які в ній жили і були прописані. Анатолій Реут:

— Ми уже шість років судимося із Олегом Червонюком. Він нам електропостачання відключив, воду. Добре, що згодом сам вселився у квартиру навпроти, то хоч електропостачання відновили, а воду ми з гуртожитку сусіднього носили. Ми ж маємо рішення двох судів: першої інстанції визнав мій ордер на власність на цю квартиру недійсним, але зобов'язав Олега Червонюка надати нам трикімнатне приміщення в гуртожитку. Апеляційний суд зобов'язав його надати нам не гуртожиток, а рівнозначну квартиру. Але потім Олег Червонюк подав позов до Києва, і той виніс таке "соломонове" рішення, яке жоден юрист не може розтлумачити. У вівторок мені дзвонять сусіди і кажуть, що мої речі виносять на вантажівку. Був у селі сам, у хворої мами. Усі на роботі. Доки дружина приїхала, то з хати усе повиносили. Я працюю в Держслужбі з надзвичайних ситуацій. Мені на зміну йти, а у мене форми нема. І навіть не знаю, де вона. Мені взагалі незрозуміло, як нашу будівлю Олег Червонюк купив. У документах записано, що частина приміщення — житловий фонд. Якби так не було, нам би ніхто не дозволив автономне опалення законно встановити. Був випадок: Олег Червонюк запросив нас з сином на розмову. У кабінеті були його юристи. Він запитав, скільки ми хочемо грошей? Я відповів — нехай нам придбає рівноцінне житло, як вимагає суд. Вони посміялися з мене. І написали заяву, що я погрожував і вимагав 100 тисяч доларів. Ми — не єдині у цьому будинку такі. У сусідньому під'їзді також жінку виселяють.
Лариса Зелінська, депутат міськради, яка стала на захист родини Реутів:
— Згідно із законодавством з 15 жовтня протягом всього зимового періоду заборонено виселяти із приміщень, що б там хто не зробив. Виконавча служба, думаю, порушила закон. І ми звернемося до прокуратури, аби вона розібралася, наскільки правомірно серед зими виселити людей із дітьми на вулицю. Тим більше, що не можна із житла виселяти також тоді, коли там маленька дитина прописана.
Олег Червонюк:
— Це моя приватна власність, і я вирішую, хто там має жити. Взагалі-то немає документів, що це — житлове приміщення. Шість років ми судилися, і є рішення судів, аби їх виселити. Люди шість років жили у моїй будівлі і ні за що не платили. Та й у тій квартирі постійно мешкав тільки син Реутів. У родини є інше житло. Колись льонокомбінат дозволив їм жити у квартирі, і оскільки тоді підприємство мало свій ЖЕК, їх приписали, але ж це не означає, що житло їм подарували. Із людьми з інших квартир ми домовилися. Люди вкладали свої кошти у ці приміщення, я це розумію. Тому за кожен квадратний метр компенсував їм по 500 доларів. Розумні люди взяли гроші і без проблем та судів виселилися. Пропонував те ж саме Реуту, проте він почав вимагати 200 тисяч доларів. Це ж нахабство. Чому я маю купувати їм квартиру? А чому не своїм працівникам? У мене на заводі також багато людей працюють, які не мають свого житла. Декого я вже поселив у цей будинок. Можливо, і в квартиру, яку звільнили, після ремонту поселю своїх людей.
Юрій Бабишкевич, начальник відділу Державної виконавчої служби Рівненського міського управління юстиції:
— Ми лише виконуємо рішення суду, яке є рівносильним закону. Є терміни виконання, і ми повинні виконати свою роботу. Про те, що у вівторок звільнятимемо житло, родину Реутів ми попередили. Вони були при цьому, телебачення викликали, кляли виконавця, яка два дні відійти від цього не може. А потім сказали: "Ми нічого тут зробити не можемо", — і розійшлися. Ми навіть не знали, куди всі речі дівати, бо ж своїх складів не маємо. У таких випадках речі на зберігання передаємо стягувачу. Тож саме льонокомбінат знайшов склад у Тинному, в який і завезли речі родини. У нас є акт з описом всього, що вилучили. Родина не матиме жодних проблем із тим, аби їх забрати.
Марія Лук'янова, начальник управління Державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Рівненській області:
— Зупинити виконання судового рішення можна лише через суд. Родина, яку виселяють із житла, повинна звернутися із заявою до суду, аби дії виконавців зупинили. Але зимовий період не є законодавчою підставою для цього. Щодо малолітньої дитини, то чи можна її виселяти чи ні, залежить від того, чи є її ім'я у рішенні суду. Якщо ні, то дитину не виселятимуть, але це не впливає на виселення повнолітньої мами.
Алла САДОВНИК.
tag:Виселення tag:Реути


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також