Чи безпечна їжа, піднята з підлоги

Багато хто з дитинства дотримується так званого правила п’яти секунд: їжу, що впала на підлогу, можна їсти — якщо підняти її «вчасно». Однак останні висновки науковців і експериментаторів свідчать, що це — міф. Їжа забруднюється майже миттєво після падіння.

0 хв. читання

Щоб бактерії потрапили на їжу, достатньо менше секунди. Рівень забруднення залежить від текстури продукту: соковиті та пласкі, як-от кавун, збирають мікроби швидше, ніж сухі й тверді, наприклад, чипси.

Особливо варто уникати вживання їжі з підлоги в громадських місцях з високим рівнем забруднення. Ваш власний дім, ймовірно, найбезпечніший, особливо якщо ніхто не носить взуття всередині, яке може занести бактерії.

Поділитися цією статтею