Чи легше дихати у Рівному на карантині?

1775 0

Ми у соцмережах:

Чи легше дихати у Рівному на карантині?

Як повідомляє Рівненський гідрометцентр, комплексна лабораторія спостережень за станом забруднення НПС Рівненського ЦГМ у березні відібрала і проаналізувала 2321 пробу повітря за 11 забруднювальними інгредієнтами.

У результаті досліджень виявлено перевищення гранично допустимих концентрацій за 4 інгредієнтами (сірководень, фенол, фтористий водень та хлористий водень). Тобто рівень забруднення атмосферного повітря у березні місяці 2020 року є підвищеним (індекс забруднення атмосферного повітря — 4,96).

Хоча порівняно з лютим 2020 р. індекс забруднення атмосферного повітря знизився від 6,9 до 4,96. Хоча й несуттєво, але якість атмосферного повітря в місті покращилась. Цьому посприяло і введення карантину, обмеження руху автотранспорту, тимчасове зупинення підприємств та їхня робота за скороченим графіком.

За іншими забруднювальними інгредієнтами, такими як пил, оксид вуглецю, діоксид азоту, оксид азоту, діоксид сірки, аміак, формальдегід, перевищень не спостерігалось.

Загалом негативний вплив на забруднення атмосферного повітря і довкілля в цілому мають: полігон твердих побутових відходів, спалювання стерні, сухої трави, пластику, поліетилену, автомобільних шин тощо. Також інтенсивність повітря дуже залежить від погодних умов: висока температура повітря, висока вологість, наявність туманів, відсутність чи наявність вітру, кількість і інтенсивність опадів.

Підсумовуючи, можна констатувати, що якби не спалювання сухої трави, то повітря було б чистішим! Адже з тліючого листя й трави, без доступу кисню, виділяється бензопірен, що здатен викликати захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини — одні з найотруйніших для людини речовин.

Додаткова проблема полягає в тому, що із сухою травою та опалим листям, як правило, горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також