Чи можна їсти морозиво, коли болить горло? Що радять сучасні лор-лікарі

Багато хто думає, що морозиво не можна їсти при болю в горлі. Однак це не так. Холод має здатність зменшувати больові відчуття.

2 хв. читання

Якщо болить горло, лікарі зазвичай рекомендують пити багато теплої рідини, полоскати соляним розчином та уникати гострої та кислої їжі. Неочікувано, але для послаблення болю — сучасні лікарі рекомендують їсти морозиво та холодну їжу.

Якщо у вас застуда, чи може морозиво ще більше охолодити організм? Малоймовірно. Коли їжа, навіть дуже холодна, потрапляє у шлунок, вона запускає процес травлення, який генерує тепло і зігріє ваш організм у будь-якому разі, пише tsn.ua.

Отже, якщо ви хворі, але вам кортить скуштувати морозива — не відмовляйте собі в задоволенні. Лікувальних властивостей у ньому немає, але й гірше вам також не стане.

Краще обирати фруктове морозиво, воно буде мати додаткові переваги, наприклад, вітамін С для імунної системи або білок для енергії. Найкраще також обирати вершкові, м’якіші сорти, які менш імовірно подразнюють горло. Ваніль та інші м’які смаки є кращими, оскільки сильні та кислі смаки, такі як цитрусові чи шоколад, можуть посилити подразнення.

Морозиво або холодний напій не призведуть до застуди. Її причина — бактерії та віруси. Холод впливає на нервові закінчення в горлі, знижуючи їхню чутливість і, відповідно, зменшуючи больові сигнали.

При болю в горлі експерти рядять уникати продуктів, які можуть подразнювати слизову оболонку: сухих продуктів на кшталт чипсів, сухариків, будь-яких приправ, копчених продуктів, кави, сирих овочів.

Сучасні лор-лікарі радять також не захоплюватися теплими напоями. Чаї з медом або малиною можуть тільки погіршити ситуацію. А часті полоскання призводять до того, що бактерії розносяться по всій ротовій порожнині, збільшуючи набряк і запалення. Особливо, коли мова йде про бактеріальну ангіну.

Поділитися цією статтею