Чи обов’язково їсти суп?

Cупи, безумовно, корисні, тільки тому що їхня основа — овочі, м’ясний або рибний бульйон, а також вони легко засвоюються (особливо бульйони та овочеві), а також дають відчуття ситості, зігрівають і корисні в холодний сезон. Але з точки зору харчування, головне — щоб у раціоні було: достатньо білка (м’ясо, риба, яйця, бобові, молочні), овочі та фрукти щодня, корисні жири (горіхи, олії, авокадо, риба), складні вуглеводи (крупи, цільнозерновий хліб). Якщо ви не любите супи, не обов’язково їх їсти. Можна повністю замінити іншими стравами.

1 хв. читання

Суп зазвичай містить картоплю, можливо, крупу або макарони, моркву, горошок, капусту, м’ясо, воду і спеції. Виходить, що можна всі ці інгредієнти з’їсти і без варіння у воді. Тобто це все ті ж продукти, які ми використовуємо в других стравах, просто вони «купаються» у воді — пояснюють фахівці.

До речі, експерти радять не готувати суп у великій кількості та постійно його розігрівати й тим паче кип’ятити, оскільки вітаміни, які є в овочах, руйнуються під час високої термічної обробки.

Поділитися цією статтею