Чи винен заввідділення дитячої хірургії у смерті 5-річного хлопчика?

14096 1

Ми у соцмережах:

Чи винен заввідділення дитячої хірургії у смерті 5-річного хлопчика?

Рівненський міський суд сьогодні продовжив розгляд справи за фактом ненадання належної медичної допомоги 5-річному Миколі Антонюку, який помер у лікарні.

У зв’язку з цим завідуючого відділення дитячої хірургії Рівненської обласної лікарні Костянтина Думановського звинувачуюють у злочинній недбалості, яка, за версією слідства, призвела до смерті дитини.

Костянтин Думановський

Костянтин Думановський

Сьогодні, 27 серпня, у режимі відео-конференції із Київським окружним адміністративним судом було заслухано одного із свідків, повідомляє Інформаційний потік Рівне.

Василь Бурчинський – спеціаліст державного бюро судово-медичної експертизи при МОЗ України – підтвердив висновки комісії, що працювала за фактом смерті дитини. Так, причиною загибелі Миколи Антонюка стала патологія шлункового тракту у поєднанні із хворобою Крона. Смерть дитини була зумовлена важкістю захворювання, а не недбальством медичних працівників.

Та за словами того ж експерта, хвороба Крона – одне з найменш вивчених медиками захворювань. Спеціалісти бюро судмедекспертизи не є спеціалістами у клінічному перебігу даної хвороби, тому коментувати дії Думановського не можуть.

Це мала зробити інший експерт з Києва, та на відео-конференцію не вийшла.

Продовжать допит свідків на наступному судовому засіданні, дату якого повідомлять після узгодження із свідками.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також