Чи здадуть «будинок побуту» в оренду СБУ?

1742 0

Ми у соцмережах:

Чи здадуть «будинок побуту» в оренду СБУ?

Шестиповерхову споруду багатостраждального «будинку побуту», що поряд з міським продовольчим ринком, почали утеплювати плитами із мінеральної вати. Роботи з утеплення фінансують нові орендатори приміщення, які нещодавно виграли тендер у Ігоря Свистуна, власника ринку «Моріон», що за документами є лазнею. Тепер «будинком побуту» опікується Едуард Назарук, керівник фірми «Рентбудсервіс» і рідний брат Олега Назарука, колишнього заступника начальника обласного управління СБУ. Однією із власниць згаданої фірми є Ірина Юхименко-Назарук — дружина того самого Олега Назарука та дочка колишнього заступника голови обласної держадміністрації Анатолія Юхименка.

Очевидно, що колишні високопосадовці Олег Назарук та Анатолій Юхименко, які довгі роки жили на скромну зарплатню держслужбовців, не мають жодного відношення до недешевого бізнесу своїх найближчих родичів — просто так все збіглося. Але коли вже так вийшло, чи не варто їм поклопотатися, щоб услід за шестиповерховим «будинком побуту» здати в оренду «Рентбудсервісу» п’ятиповерхівку обласного СБУ та шестиповерхівку обласної держадміністрації? Нехай би чиновники потіснилися і дали місце орендарям, щоб ті вели торгівлю та надавали послуги. І бюджету прибуток, і людям добре. Всі ж бо свої, чи не так?

Коментарі

Олеся Смоловик, керівниця управління комунальною власністю міста:

— У серпні управління комунальною власністю міста продало право оренди 5734 кв. м Будинку побуту підприємству «Рентбудсервіс», яке щомісяця платитиме до міського бюджету понад 348 тис. грн без ПДВ. Договір оренди уклали на найближчі п’ять років. Згідно з договором, орендар повинен утримувати приміщення в належному стані. Будівлю уже почали утеплювати, замінили вікна. Відремонтували й дах, який раніше часто підтікав. Загалом Будинок побуту здається в оренду уже понад двадцять років. Термін договору з попереднім орендарем — МПП «Моріон» закінчився у квітні цього року.

Едуард Назарук, директор ТзОВ «Рентбудсервіс»:

— Утеплюємо стіни, бо всередині було дуже холодно. Тоді й утримувати приміщення стане економічно вигідніше. Суборендарі працюють у звичному режимі, нікого виганяти не збираємося. Чи будемо підвищувати суборендну плату — поки не знаємо. Але тарифи на комунальні послуги постійно зростають, тож далі будемо бачити.

Довідка РВ: За даними Єдиного держреєстру фізичних та юридичних осіб кінцевими бенефіціарами вказані Ніна Давидюк та Ірина Юхименко-Назарук. Остання є донькою екс-заступника голови облдержадміністрації Анатолія Юхименка та дружиною Олега Назарука, колишнього заступника начальника СБУ Рівненщини. Едуард Назарук у ТОВ «Рентбудсервіс» є керівником. Засновників троє: Андрій та Ніна Давидюки та Анна Назарук. Статутний фонд товариства складає понад 26,7 млн грн, зареєстроване наприкінці 2017-го. Основний вид діяльності — надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також