Чим загрожує дистанційна робота

705 0

Ми у соцмережах:

Чим загрожує дистанційна робота

Бізнес майже всіх країн у зв’язку з карантином перейшов на віддалену роботу. А що таке дистанційна робота? Це сидяча робота, яка загрожує різними проблемами зі здоров’ям.

Сучасні люди і так мало рухаються, а нині опинилися замкненими в чотирьох стінах. При сидячій роботі й нестачі руху ми отримуємо застій крові, ймовірність варикозного розширення вен, набряки, болі в суглобах і шиї, порушення обмінних процесів, закупорку судин і утворення тромбів, підвищення тиску.

Погіршується мозковий кровообіг, що призводить до головних болів, безсоння, захворювань очей, проблем з пам’яттю і концентрацією уваги, втоми, дратівливості, апатії й депресії. А якщо ще й положення тіла неправильне, зростає навантаження на хребет, а це остеохондроз, радикуліт, відкладення солей, викривлення хребта.

Сидяча робота призводить до простатиту в чоловіків і гінекологічних проблем у жінок внаслідок порушення кровообігу, що ще посилюється стресом і відсутністю свіжого повітря.

Ще одна важлива проблема при сидячій роботі — набір зайвої ваги і запори. При постійному сидінні в тканинах черевної порожнини утворюється вісцеральний жир, з яким боротися найважче. Плюс ще постійні перекуси, неправильне харчування, що теж не приносить користі.

При постійній роботі на комп’ютері напружуються м’язи рук, що призводить до оніміння пальців, суглоб зап’ястка дерев’яніє, можуть навіть виникнути судоми. Щоб не спровокувати таку проблему, робіть самомасаж рук.

Ще одна поширена проблема — хронічна втома. Не секрет, що більшість сучасних людей страждають на трудоголізм. Постійна напружена робота призводить до зниження імунітету, напруги нервової системи.

Що робити і як уникнути проблем зі здоров’ям під час карантину?

— Сидіть рівно, не горбтеся, не підпирайте руками підборіддя.

— Більше рухайтеся! Частіше змінюйте положення тіла, переміщайтеся в просторі, робіть зарядку, танцюйте! Танці приводять організм в тонус, заспокоюють нервову систему, нормалізують обмінні процеси, заряджають енергією.

— Частіше провітрюйте приміщення, забезпечте приплив свіжого повітря.

— Висипайтеся, не перевантажуйте мозок. Більше позитивних емоцій! Знайдіть сто плюсів у вашому теперішньому стані.

— Харчуйтеся правильно, не зловживайте перекусами солодкими булочками з надлишком вуглеводів. Їжте маленькими порціями, пийте достатню кількість води, не менше двох літрів на день.

— Пристосуватися до віддаленої роботи дуже важливо для тих, хто раніше так ніколи не працював. Але це не важливіше від здоров’я. Бережіть себе!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також