Чимшвидше потрапити в раду?

1382 0

Ми у соцмережах:

Чимшвидше потрапити в раду?

В облраді з'явиться два нових депутати. Замість померлого у серпні Миколи Зінчука за списком "Народної партії" пройде директор Висоцького лісгоспу Віталій Сухович. А замість Вадима Сидорчука, який став нардепом, — начальник управління охорони здоров'я Юрій Осіпчук, який у 2010 році йшов до обласної ради за списком "Фронту змін", а чиновницьке крісло отримав завдяки членству у "Свободі".

Голова обласної територіальної виборчої комісії Іван Долганський наполягав, щоб ще на позачерговій сесії, яка відбулася 4 грудня, розглянули питання про дострокове припинення повноважень депутатів, аби ТВК могла у 10-денний термін зареєструвати нових. Втім, голова облради Михайло Кириллов відмовив, зазначивши, що це питання вже винесли на розгляд сесії 18 грудня. Нині і п. Кириллов, і п. Долганський переконують, що їхні опоненти "мають в цьому особистий інтерес". Іван Долганський, голова обласної територіальної виборчої комісії:

— Вочевидь, у голови обласної ради є свій інтерес, аби затягнути процедуру реєстрації у раду нових депутатів. Дехто навіть думав, що у мене немає виборчих списків 2010 року, і хотів провести своїх людей. Якби депутати проголосували за припинення повноважень на позачерговій сесії, 18 грудня я б уже представив нових депутатів і вони б почали працювати. У мене є заяви обох кандидатів. Ми зателефонували їм, перепитали, чи не є вони депутатами інших рад і чи не змінили партійність, бо в такому випадку за списком партії вони не можуть проходити. Хіба лиш як безпартійні. Юрій Осіпчук наразі не є у "Свободі".
Михайло Кириллов, голова обласної ради:
— Який у мене може бути особистий інтерес, якщо є виборчі списки? Я розумію, що пан Долганський відстоює чиїсь інтереси, бо комусь хочеться швидше потрапити у раду, але є законна процедура. Микола Зінчук помер ще влітку, проте до нас ніхто не звертався, аби швидше на його місце прийшла нова людина. А коли Вадим Сидорчук став нардепом, то раптом потрібно все швидко робити. Мені немає різниці, хто прийде до обласної ради. Депутатів обирали для людей, а не для голови обласної ради.
Юрій Осіпчук, кандидат у депутати облради:
— Коли років три тому покинув партію "Фронт змін" та вступив у "Свободу", вирішив, якщо раптом проходитиму за списком тієї партії в обласну раду, писатиму заяву про відмову. Але нині такої партії, як "Фронт змін", не існує. Вона ліквідувалася і злилася з "Батьківщиною", тож думку свою змінив. Але в обласній раді буду позафракційним. Так буде правильно.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також