Чиновник показав, як у Вараші вирощують гербери, огірки та малину

1765 0

Ми у соцмережах:

Чиновник показав, як у Вараші вирощують гербери, огірки та малину

Підприємство «Флорія-Україна» у Вараській громаді єдине в Західній Україні, яке спеціалізується на цих квітах. Понад 7 тисяч квадратних метрів гербер. Крім гербер, там вирощують огірки та малину.

На запрошення керівника підприємтва у теплицях побував голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та розповів про них своїм читачам у Фейсбуці

-  Загальна площа теплиць складає 2.3 га. На підприємстві працює 45 людей. Всі оформленні офіційно. Середня зарплата працівників - більше 12 тисяч гривень. Лише за шість місяців цього року їм вдалося реалізувати продукції на суму 18 мільйонів гривень. За 2021 рік очікується і сплата ПДФО близько 6 мільйонів гривень.
Перевагою підприємства є розташування поблизу РАЕС. Це дозволяє їм використовувати підігріту воду з атомної електростанції, як теплоносій, який у вартості продукції займає лише 3%. А в інших парникових господарствах - це десятки відсотків.
Все це говорить про те, що ми можемо використовувати потенціал одного підприємства для розвитку інших. Нагадаю, поблизу РАЕС триває і будівництво дата-центру.
Переконаний, нам вдасться розвинути у Вараському районі так звану каскадну технологію. Тобто створити навколо атомної електростанції нові господарства та підприємства. А це вже потенціал не лише для розвитку громади та району, а й області загалом. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також