Чоловічо-жіночий фрукт

906 0

Ми у соцмережах:

Чоловічо-жіночий фрукт

Гранат вважається дієвим засобом для поліпшення циркуляції крові, а отже, чоловічої сили і жіночої плодючості. У Китаї молодятам, відповідно до древнього ритуалу, саме для цих цілей заведено на весільній церемонії з'їсти кілька зерен гранту, розтертих з цукром. З цієї ж причини вживання граната підвищує настрій, а значить, знижує ризик депресії та пов'язаних з нею захворювань.

Регулярне вживання гранатового соку знижує ризик розвитку катаракти. Гранатовий сік сприяє синтезу пігменту родопсину, який активізує обмінні процеси саме в тканинах ока. А гранатові кісточки відновлюють гормональний фон, але у великій кількості вони підвищують тиск.

Гранат містить багато кислот — лимонну, яблучну та ін., тому з ним треба бути обережним тим, у кого підвищена кислотність шлунка. Також він є постачальником в організм трьох елементів для хребта — марганцю, магнію і кальцію. Гранат містить елаготаніни — речовини, що перешкоджають росту злоякісних пухлин. Регулярне вживання граната знижує ризик раку молочної залози. Шкірку граната можна підсушувати і використовувати як добавку до чаю. Це чудовий засіб для заспокоєння нервової системи і боротьби з безсонням.

Гранат фактично представляє собою «вітамінну бомбу». Під час застуди варто в день з'їдати по одному гранату (він, до речі, ягода, точніше поліягода, де під однією оболонкою міститься багато ягідок).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також