Чому нардеп став на захист лікаря Кучерука?

2561 0

Ми у соцмережах:

На фото 20 грудня 2021 року. Нардеп Олександр Ковальчук, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та головний лікар ЦМЛ Євген Кучерук закладають капсулу під будівництво трансплантаційного відділення.

Головний лікар центральної лікарні Рівного Євген Кучерук є одним із найбільш досвідчених медиків обласного центру. Адже він керує лікарнею з 90-х років. Однак нещодавно народний депутат України Олександр Ковальчук зі «Слуги Народу» став публічно його захищати. Причиною цього стало звернення до політика працівників медичної установи з інформацією, що через поважний вік головному лікарю почали шукати заміну.

Олександр Ковальчук, нардеп:

— Відповідно до діючого розпорядження, він має право перебувати на своїй посаді до закінчення воєнного часу. Тобто до завершення війни. Але мені стало відомо, що у Рівному існують різні сили, які хотіли б його замінити. Вже й навіть підбирають кандидатів-«парашутистів». Йдеться про те, що лікарню може очолити чужа людина, яка не є членом колективу. Хоч у колективі лікарні є достатньо багато фахових людей. Є й ті, що виконують обов’язки головного лікаря, коли Євген Кучерук хворіє. Однак зараз місцеві політики торгуються за цю посаду. Хоч Євгена Кучерука зараз захищає закон, проте є різні механізми того, як обійти цей захист... Оскільки таке відбувається, то колектив лікарні просить їх захистити... Моя позиція полягає у тому, щоб у період воєнного стану нічого не змінювати. Адже до роботи головного лікаря Євгена Кучерука немає суттєвих зауважень. А уже після закінчення воєнного стану провести відкритий конкурс на цю посаду та обрати достойну людину з колективу, яка буде керувати лікарнею.

Євген Іванішин, заступник міського голови Рівного, який курує медичний заклад:

— Мене здивувала інформація, яку поширює народний депутат. Я не можу її підтвердити. Можу лише сказати, що у Євгена Кучерука є контракт, який діє до кінця воєнного стану. За шість місяців після скасування воєнного стану буде проведено конкурс на посаду керівника центральної лікарні Рівного.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також