Чому не можна висмикувати волосся з носа

2073 0

Ми у соцмережах:

Чому не можна висмикувати волосся з носа

Від волосся в носі залежить робота дихальної системи, та й взагалі всього організму.

На волосинах в носі осідає пил, бруд і бактерії з повітря. А коли ви чхаєте, все це вилітає назовні. Виходить щось на зразок природного фільтра для легень. А ще вони збільшують тертя холодного повітря при вдиху — це його трохи нагріває. Крім того, волоски затримують вологу і захищають слизову від переохолодження. А що буде, якщо їх висмикнути?

Як пощастить. Можливо, нічого особливого ви й не відчуєте. Але можуть бути й неприємні наслідки.

З’явиться фурункул. З кожним видаленням цибулини новий волосок стає все слабкішим і тоншим. Він може не пробитися назовні, а почати рости під шкірою куди попало. А це загрожує гнійником.

Ви підхопите інфекцію. Оскільки волосся в носі — це фільтр, на ньому повно бруду. А в бруді завжди розмножуються мікроби. Коли ви видираєте волосся з коренем, на шкірі залишається мікроранка, і всі хвороботворні організми проникають прямо в кровоносну систему. А звідти — в мозок. У тяжких випадках це може обернутися абсцесом мозку або гнійним менінгітом.

Але ж волосинки псують вигляд! Їх можна підстригти. Для цього потрібен спеціальний тример або звичайні манікюрні ножиці. Тільки спочатку обов’язково продезінфікуйте їх спиртом і не захоплюйтеся: стрижіть тільки ті волоски, які справді стирчать. Решта нехай залишаються на місці й виконують свої важливі захисні функції.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також