Чому потягів на Рівненщину все меншає

2665 0

Ми у соцмережах:

Чому потягів на Рівненщину все меншає

Поступово «Укрзалізниця» скорочує кількість потягів, які курсують через Рівненщину. Через брак вагонів та, як нарікають, низьку рентабельність рейсів. Відтак купити квиток на деякі напрямки стає все складніше, проте залізничники планують чергове скорочення.

Нещодавно залізнична станція у Здолбунові отримала повідомлення, що з 2 серпня не заїжджатиме у Здолбунів потяг «Ужгород-Лисичанськ», який з’єднує Рівненщину з Луганською областю, з одного боку, та Закарпаттям — з іншого. Окрім того, потяг проїжджає через Харків та Суми.

Рівненська обласна рада проголосувала за звернення до «Укрзалізниці» та Міністерства інфраструктури з вимогою, щоб зупинка у Здолбунові була збережена. Бо хоч потяг і надалі зупинятиметься у Дубні та Радивилові, мешканцям Рівного буде незручно туди діставатися, а заїзд до Здолбунова, зазначили депутати, суттєво не впливає на час потяга у дорозі (загалом 32 години).

Ймовірність, що «Укрзалізниця» дослухається до обласних депутатів, невисока. Компанія вже ігнорувала запит Рівненської обласної ради, коли та кілька місяців тому просила, щоб у Дубні зупинявся потяг «Київ-Перемишль». Попри ймовірно немалу кількість пасажирів, які б обирали залізничне сполучення як альтернативу автобусному і годинним чергам на кордоні, «Укрзалізниця» зазначила, що робити зупинку у райцентрі недоцільно.

Також, варто зазначити, відтепер рідше курсує до Львова швидкісна електричка «Полісся» — два рейси на день збережено лише по четвергах та п’ятницях. Окрім того, Рівненщина не має прямого залізничного сполучення із більшістю обласних центрів Західної України.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також