Чому вчорашній чай «гірший за укус змії»

971 0

Ми у соцмережах:

Чому вчорашній чай «гірший за укус змії»

Чай, зелений або чорний, з ароматизаторами або фруктами, зазвичай подають гарячим, є і цінителі вживати його охолодженим. Але є й ті, хто любить залишити заварений чай «на потім». Дієтологи розповіли, на що перетворюється чай наступного дня після заварювання. І наводять приказку японців: «Вчорашній чай — гірший за укус змії».

Чай став популярний не тільки завдяки його смаковим якостям — напій з ферментованого чайного листя має тонізуючий ефект, антиоксидантні та протизапальні властивості. Готовий напій містить низку корисних вітамінів і мікроелементів: вітаміни групи В і К, вітамін Р, С, калій, кальцій, дубильні речовини, катехіни та ін. Втім, чай втрачає їх вже через 2 години після заварювання. Тому вчорашній чай з тонізуючого напою дуже швидко перетворюється в просто живильне середовище для бактерій.

Крім своїх корисних властивостей, чай, який залишили на наступний день, втрачає і свої смакові якості або, навпаки, — набуває нових і далеко не завжди приємних. Готовий напій за добу може увібрати запахи, які стоять у кімнаті, а вкупі з мікроорганізмами, які плавають брасом у вашій чашці, це робить вчорашній чай шкідливим і несмачним.

У чашку з чаєм може потрапити побутовий пил, різні мікроорганізми і бактерії. Точніше, вони туди потраплять в будь-якому випадку, але якщо напій випити відразу, то їхня концентрація буде невелика. У завареному чаї, залишеному на добу при кімнатній температурі, всі ці бактерії почнуть активно розмножуватися. Чим це небезпечно для людини? Може призвести до харчового отруєння з усіма неприємними наслідками — нудотою, діареєю, загальною слабкістю організму та ін.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також