ДАБІ не виявила порушень у будівництві на Толстого

1533 0

Ми у соцмережах:

ДАБІ не виявила порушень у будівництві на Толстого

Невдовзі на будівельному майданчику біля Рівненського краєзнавчого музею "оживе" зведення 12-поверхового будинку. Адже цього понеділка нарешті завершилася перевірка Державної архітектурно-будівельної інспекції, яка тривала понад три тижні. Висновки експертів однозначні: порушень не виявлено. Це підтверджує і начальник ДАБІ у Рівненській області Ігор Мічуда.

Микола Сміховський

Микола Сміховський на засіданні депутатської комісії
— Ми ретельно перевірили об'єкт — будівництво багатоквартирного житлового будинку на вулиці Льва Толтого, 10. Жодних претензій до забудовника щодо поданих ним документів не виникло, порушень не зафіксовано, — стверджує п. Мічуда. — Позапланову перевірку провів Олександр Ніколайчук, головний інженер будівельного нагляду відділу нагляду за діяльністю уповноважених органів з питань архітектури та містобудування обласного управління ДАБІ, у присутності Ірини Ярош, яка є директором товариства "Українська промислово-інвестиційна група", директора ТзОВ "Іква-Проект" Сергія Федика та Андрія Григорчука з ПП "ТВФ Тріада". Згідно з розрахунком даний об'єкт віднесено до III категорії складності. Забудовник каже, що тепер готовий відновити будівництво, бо внаслідок простою зазнав збитків. Хоча рішення призупинити роботи було добровільним — чи не вперше у Рівному компанія сама звернулася до ДАБІ з проханням про перевірку об'єкта. — Ми зробили це, щоб уникнути можливих маніпуляцій на цій ситуації та заспокоїти громаду міста. Адже готові показати, що діємо виключно за законом і маємо усі необхідні документи: з 2009-го справно платимо оренду за землю, провели геодезичну розвідку, розробили проект та отримали погодження усіх інстанцій — від міського управління архітектури та містобудування до Міністерства культури України, — пояснює Микола Сміховський, керівник юридичного департаменту компанії "СТОГРАД".
grygorchuk
Андрій Григорчук
Так само повний пакет дозвільних документів надали кожному із членів спеціально створеної депутатської комісії, яка вивчає ситуацію і має озвучити свою остаточну позицію на наступному сесійному засіданні міської ради Рівного. Ці зустрічі викликали великий інтерес у громади, і їх відвідувало чимало людей, обговорення було доволі бурхливим. — Поки що ми не бачимо конструктиву, бо деякі учасники дискусії постійно хочуть перевести розмову з правового поля у формат базару — хто кого перекричить, той і правий. Ми не є прихильниками такого методу, а пропонуємо спершу подивитися документи, — кажуть представники забудовника. — Ми свідомо пішли назустріч опонентам, узявши участь в роботі комісії та надавши усю потрібну інформацію, адже нам немає що приховувати. Для себе ми прийняли рішення, що до офіційних висновків ДАБІ жодних робіт на будівельному майданчику проводити не будемо. Державна архітектурно-будівельна інспекція закінчила свою перевірку 14 березня, а її висновок, як державного органу, є обов'язковим до виконання. Забудовник наголошує, що не збирається нічого будувати в охоронній зоні пам'ятки національного значення, якою є будівля обласного краєзнавчого музею. Сучасний житловий будинок буде зведено поза нею, а територію навколо, де за останні роки накопичилися купи сміття, озеленять і облаштують на ній дитячий майданчик. — Багато хто стверджує, що будівля самого краєзнавчого музею може завалитися від будівництва нашого об'єкта або ж піде тріщинами. Але музей знаходиться на відстані 70 метрів! Ми ж плануємо звести каркасно-монолітний будинок. Через особливості ділянки, де є високий рівень грунтових вод, він стоятиме на 12-метрових палях. Будівельні палі будуть занурюватися в ґрунт методом статичного вдавлювання. Тобто навіть з відстані п'яти метрів не буде відчутно, що паля іде в землю, — пояснює голова проектної групи Андрій Григорчук. - Музей від такого сусідства не тільки не постраждає, але і виграє. В процесі будівництва ми готові до діалогу про зовнішній вигляд нового будинку, про допомогу музею оновити фасад, також допоможемо завершити процес підключення музею до каналізаційної мережі, яку забудовник уже проклав за власний кошт — було б тільки бажання іншої сторони. Нагадаємо, минулого четверга сотні будівельників прийшли під стіни будівлі, де проходять сесії міських депутатів, щоб відстояти своє право на роботу. Вони просили обранців рівнян не чинити перешкод будівництву і не забирати у них "хліб". — Які настрої у будівельників? Вони готові братися за роботу хоч завтра, адже їм теж треба годувати свої сім'ї. Зі свого боку, ми завжди готові до співробітництва з громадою міста і будемо постійно інформувати про хід будівництва. Ми були впевнені в своїй правоті та законності, що і підтвердила перевірка ДАБІ. Затягування з боку комісії або окремих депутатів з рішенням щодо відновлення будівництва будемо вважати свідомим процесом саботажу та спланованої акції проти забудовника, — додає Микола Сміховський.
Галина КОТУЛЬСЬКА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також