Взяли корупціонерів, які продавали армії яйця по 170 гривень

1013 0

Ми у соцмережах:

Взяли корупціонерів, які продавали армії яйця по 170 гривень

Правоохоронці взялися за злочинну групу, яка займалася мільярдними розкраданнями у міністерстві міноборони.

ДБР спільно з СБУ викрило і затримало злочинну групу з 5 осіб, до складу якої входили представники підприємств-постачальників та військові, які відповідають за забезпечення однієї з військових частин ЗСУ. Також затримано військовослужбовця, який вів «чорну бухгалтерію» махінаторів.

Сума встановлених збитків державі від діяльності цієї групи сягає понад 4,6 млн грн. «Зекономлені» кошти, які перераховувало Міноборони на рахунки суб’єкта господарювання, учасники схеми ділили між собою.

Зловмисники серед іншого «постачали яйця за завищеними цінами для Міноборони», а також вигадували інші схеми привласнення коштів. Вони вносили до фінансово-господарських документів неправдиві дані про те, що військова частина нібито отримала продукти. А потім ці "віртуальні" продукти "списували" як такі, що їх нібито спожили солдати. Під час обшуків в учасників злочину вилучили чорнову бухгалтерію, записи, незаконну зброю, боєприпаси, вибухові пристрої, понад 1 млн грн готівкою.

Затриманим особам готують повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

- ДБР взяло групу за яйця.  В схемі із закупівлі яєць по 170 гривень працювали постачальники і відповідальні за матеріальне забезпечення частини. Всього 5 осіб. Їм готують підозри і клопотання про взяття під варту. Всі, хто хотіли нажитися на війні, обов’язково наживуть собі неприємності. І це лише початок. Кінець для мародерів буде набагато страшнішим, - повідомив Давид Арахамія уТелеграмі голова фракції «Слуга народу».

Тим часом міністр оборони Олексій Резніков назвав скандал довкола начебто завищених цін на харчування для військових “штучною інформаційною атакою під вигаданим приводом”. За його словами, завищених цін на харчування військових немає. Той вигадував, що міністерство закуповує яйця не в штуках, а в кілограмах. Однак скандал виявився настільки гучним, що міністру довелося визнати корупцію у Міністерстві оборони. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також