Де Ющенко, Янукович, Мороз і Ржавський узяли гроші на вибори

1893 0

Ми у соцмережах:

Де Ющенко, Янукович, Мороз і Ржавський узяли гроші на вибори

Для того, щоб стати кандидатом у президенти України, кожен висуванець або партія повинні внести на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії 500 тисяч гривень застави. Відповідно до законодавства, цю суму повертають кандидату, якщо він набрав мінімум 7% голосів виборців.

Для того, щоб стати кандидатом у президенти України, кожен висуванець або партія повинні внести на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії 500 тисяч гривень застави. Відповідно до законодавства, цю суму повертають кандидату, якщо він набрав мінімум 7% голосів виборців. Декларуючи невисокі доходи, кандидати в президенти України змогли заплатити передбачену законодавством заставу в розмірі 500 тис. грн. Як повідомлялось, Віктор Ющенко задекларував 34 тис. 790 грн. доходу за 2003 рік, Віктор Янукович — 42 тис. 656 грн. 40 коп., Олександр Мороз — 34 тис. 584 грн., Олександр Ржавський — 1 млн. 978 тис. грн. Про те, де взяли гроші на вибори Віктор Ющенко, Віктор Янукович, Олександр Мороз і Олександр Ржавський, розповіли їхні представники в Центральній виборчій комісії.

Віктор Ющенко Для того, щоб внести заставу, самовисуванець, лідер блоку «Наша Україна» Віктор Ющенко вирішив одержати кредит у банку під заставу власної квартири. Однак, оскільки цей процес міг затягти реєстрацію Ющенка, гроші йому позичили колеги по парламентській фракції. «Більше сорока народних депутатів-членів нашої фракції («Наша Україна», — ред.) надали короткострокову безпроцентну позику Віктору Андрійовичу для того, щоб набралася відповідна сума. А вже за рахунок кредиту ця позика буде погашена», — пояснив представник Ющенка в ЦВК народний депутат Юрій Ключковський. Він не уточнив, хто саме з депутатів позичив гроші Ющенку, але повідомив, що борг буде погашено протягом місяця.

Віктор Янукович За прем’єр-міністра Віктора Януковича заставу внесла очолювана ним партія. «Це гроші Партії регіонів України, які вона відповідно до закону перерахувала в його (кандидата в президенти Віктора Януковича, — ред.) накопичувальний фонд», — повідомив представник Януковича в ЦВК народний депутат, координатор парламентської більшості Степан Гавриш.

Олександр Мороз Народний депутат, лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз бере участь у виборах за рахунок рядових членів партії і спонсорів. «У нас є поточний рахунок у партії, на який перераховуються внески членів партії, спонсорів, усе, що передбачено законом. І відповідно ми певний час не витрачали ці гроші в очікуванні того, що потрібно буде їх використовувати на виборчу кампанію», — розповів представник Мороза в ЦВК народний депутат Йосип Винський.

Олександр Ржавський За Олександра Ржавського, який задекларував найвищий доход за 2003 рік, заставу сплатило очолюване ним Всеукраїнське політичне об’єднання «Єдина родина». «Олександр Михайлович як голова «Єдиної родини» теж зробив свій внесок. Зокрема, ним недавно були внесені на рахунок партії 530 тисяч гривень, і цілком імовірно, що ці гроші пішли на виплату грошової застави», — сказав представник Ржавського у ЦВК Віталій Мостовой.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також