Депутат міськради зареєстрував проект рішення про 20-річний мораторій на землі біля Басового Кута

2350 1

Ми у соцмережах:

Депутат міськради зареєстрував проект рішення про 20-річний мораторій на землі біля Басового Кута

Микола Бляшин, депутат Рівненської міської ради від «Самопомочі», зареєстрував проект рішення «Про заборону (мораторій) на зміну цільового призначення та відведення земельних ділянок і особливості оприлюднення інформації про забудову земельних ділянок в районі річки Усті та Басівкутського водосховища».

Микола Бляшин пропонує встановити 20-річний мораторій на зміну цільового призначення земельних ділянок, прилеглих до Усті та Басівкутського водосховища.

Микола Бляшин

А також – встановити 20-річну заборону на прийняття рішення про дозвіл на розроблення проекту землеустрою та/або  приватизацію, виділення у власність чи в користування, або передачу на інших правах земельних ділянок на цій території.

Винятки можуть бути, відповідно до проекту рішення, «якщо право власності на об’єкт житлової нерухомості, що розташований на цій ділянці, виникло і оформлене за заявником до 01.01.2009 року включно і в розмірі не більшому, ніж необхідно для обслуговування відповідного об’єкту нерухомості». 

Якщо міська рада підтримає проект Миколи Бляшина, а на це потрібно 23 депутатських «за», то  міські управління, отримуючи заяви щодо будівництва на згаданих земельних ділянках, повідомлятимуть про це депутатам Рівненської міської ради «шляхом надсилання на електронну адресу отриману заяви і пакет документів разом з супровідним листом про те, що подано пакет документів, які можуть мати наслідком забудову чи інше використання ділянки, яка передбачена цим рішенням».

«Депутат у разі потреби має право звернутися з заявою щодо проведення громадських слухань щодо забудови ділянки чи іншого використання ділянки, яка розташована в межах території», - йдеться у проекті.

Окрім того, управління повинні публікувати інформацію про такі звернення та свої рішення щодо них у розділі «Новини» на сайті міськради.

Микола Бляшин, повідомивши про поданий проект на своїй сторінці у Facebook, зазначив:

«Відновлення та збереження Басівкутського озера та річки - мій пріоритет в роботі. Дослідження науковців підтверджують: якщо прилегла до озера територія буде і далі хаотично забудована, то озеро може втратити здатність до самоочищення.

Петиція про заборону забудови набрала понад 300 голосів, міський голова погодився з моєю пропозицію і ще влітку 2018 доручав накласти мораторій на забудову навколо річки. Тому підготував і зареєстрував проект рішення про заборону (мораторій).

Мета рішення - встановлення особливих правових умов на певний час щодо використання землі навколо річки Усті та Басівкутського водосховища з метою збереження екосистеми, гарантування екологічних прав громадян та контроль забудови. Розраховую на підтримку колег та всіх, кому не байдужа доля річки та озера».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також