Рівненські депутати і мобілізація: дехто вже служить, інші чекають повістки

1114 0

Ми у соцмережах:

Депутат міськради Федір Мисюра та заступник міського голови Юрій Поліщук зустрілися на фронті.

Днями ще один міський депутат з Рівного приєднався до війська — Зураб Кантарія, який до служби в армії займався підприємництвом. Це сьомий депутат міськради, який захищає Україну в лавах Збройних сил України. Усі вони пішли до ТЦК добровільно.

З фракції «ЄС» служать четверо депутатів — Павло Алєксєвич, Дмитро Котляров, Федір Мисюра та Тарас Обоїста. З фракції «Свободи» перебуває у війську колишній народний депутат Олег Осуховський. З «Батьківщини» у складі 14-ї окремої механізованої бригади перебуває міський депутат Олександр Курсик.

Додамо, що міська рада Рівного налічує 42 депутати, з яких 28 — це чоловіки. Офіційну «бронь» від мобілізації мають лише двоє — в.о. міського голови Рівного Віктор Шакирзян та міський депутат, начальник Фонду держмайна Віталій Коваль. Не підлягають призову ще троє депутатів, бо мають понад 60 років. Тож отримати повістки можуть 16 рівненських депутатів.

Зураб Кантарія, міський депутат:

У мене є розуміння того, що потрібно захищати Батьківщину. Особливо у цій ситуації, коли наш головнокомандувач української армії відверто говорить, що їм потрібні люди. До цього я в армії не служив. Я обрав підрозділ, у якому служать мої знайомі. Йдеться про Сили підтримки. Якщо говорити по-простому, то це інженерний батальйон.

Роман Денисюк, лідер фракції «Голос»:

— Жоден депутат місцевого самоврядування не має броні від мобілізації. Якщо говорити більш предметно, то бронь є лише у міського голови та секретаря ради. Навіть начальники управлінь підпадають під якийсь відсоток мобілізації. Тому я прекрасно розумію, що мене можуть в будь-який момент запросити до військкомату щодо виконання своїх громадянських обов’язків із захисту Батьківщини.

Роман Яворський, депутат «Слуги Народу», голова бюджетної комісії:

— У мене немає ніякої броні, довідок чи застережень. Також мені ще немає 60 років, тому я підлягаю мобілізації. Якщо отримаю повістку, то буду діяти так, як і усі. Адже розумію, у якому важкому становищі перебуває наша держава.

Святослав Стельмащук, фракція «Рівне Разом»:

— На мою думку, не можна усіх чоловіків узяти й мобілізувати. Адже так країна просто зупиниться. Припустімо, якщо мобілізувати усіх придатних депутатів міської ради Рівного, то рада буде нездатна ухвалювати рішення щодо життєдіяльності міста. Вона навіть не зможе ухвалити бюджет. У такому разі вчителі, лікарі та інші залишаться без зарплат. Місто зупиниться. Потрібно буде вводити військову адміністрацію. Я ні в якому разі не проти мобілізації, але до таких питань потрібно підходити з розумом. Якщо буде паралізована робота міської ради, то це й буде шкода для бізнесу. Адже до нас зараз переїжджає дуже багато підприємців з прифронтових міст. Це видно з результатів аукціонів, які відбуваються. Для того, щоб людина могла відкрити свій бізнес в Рівному, потрібна земельна ділянка. Для того, щоб отримати землю, потрібно три рішення міської ради.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також