Депутати відмовились від квартир, щоб уникнути скандалу

4705 0

Ми у соцмережах:

Депутати відмовились від квартир, щоб уникнути скандалу

У Рівному обласна рада дозволила прокласти високовольтний кабель через територію, яка їй належить. Це необхідно було для того, щоб підвести електроенергію до багатоповерхівки, яку будують поряд — на вулиці Кавказькій. Така щедрість від обласних депутатів пояснюється тим, що Рівненська обласна рада має частку в майбутньому 13-поверховому будинку, продаж квартир в якому вже триває.

Будівництво розпочали на місці колишнього кінотеатру «Gonzo». Оскільки будівля та земля під кінотеатром належали обласній раді, то у 2018 році політики знайшли для цієї території інвестора. Саме тоді право будувати на 25 сотках землі у центрі Рівного перейшло до фірми «Інтер-Буд», яка входить до сфери впливу бізнесмена та депутата міської ради з фракції «Слуга Народу» Юрія Чаборая. З цією компанією обласна влада підписала інвестиційний договір, в якому зазначено, що по завершенні будівництва фірма повинна віддати обласній раді 1250 «квадратів» у новобудові.

З початком війни про те будівництво майже не було нічого відомо. Однак, як розповів підприємець Юрій Чаборай, зараз новобудову зводять швидкими темпами, там змінився інвестор.

Це більше не мій проєкт, — розповідає підприємець Юрій Чаборай. — Я віддав його іншому інвестору. Однак не хочу розповідати кому, бо це є комерційною таємницею.

Окрім цього, відомо, що Рівненська облрада внесла зміни у договір із забудовником. Зміни полягали у тому, що депутати відмовилися від отримання квартир — натомість там будуть офісні приміщення.

Андрій Пехотін, депутат, директор майнового комплексу Рівненської облради:

— Знаю, що будівельна бригада уже приступала до робіт на фасаді цього будинку. Тому можна говорити, що будівництво перебуває уже на завершальному етапі. Однак мені невідомі строки здачі об’єкта. Але коли це станеться, то, відповідно до договору, обласна рада отримає там нерухомість у власність. Я був ініціатором внесення змін у цей договір, щоб змінити житлову площу — на офісну. Якби обласна рада взяла у забудовника житло, то невідомо як його потім буде розподіляти. Впевнений, що ніхто не знає, між ким те житло чесно розподілити. Уже були в місті неприємні історії з виділенням відомчого житла. Тепер же обласна рада отримає там офісні приміщення. В них ми зможемо розмістити свої адміністративні структури. Адже є багато заяв від різних департаментів та управлінь на отримання додаткових кабінетів. Але поки не можемо забезпечити їх прохання. Також було б добре, щоб обласна рада отримала просторе приміщення для проведення конференцій. Зараз, коли приїжджають іноземні делегації, то переговори проходять у тісних приміщеннях, бо немає такого, щоб зібрати разом 80–100 осіб. Тому зараз усі прийоми відбуваються у готелях чи ресторанах.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також