Депутатські кадри: хто очолюватиме обласні комунальні заклади на Рівненщині

2652 0

Ми у соцмережах:

Депутатка облради Діана Гордійчук отримала посаду директора комунального підприємства «Будинок вчених»

Рівненській обласній раді залишилося працювати трохи більше року, якщо тільки місцеві вибори не відбудуться достроково. Тож поки є час, депутати активно займаються працевлаштуванням в обласних комунальних закладах. Причому влаштовують за домовленістю «своїх». За цю каденцію лише п’ятеро обласних депутатів отримали директорські посади, а ще ж були однопартійці та «вигідні» кандидати. Не виняток — і сесія, що відбулася минулої п’ятниці.

Нагадаємо, що попередніми роками очолили комунальні заклади «свободівці» Андрій Бортнік (обласний центр екстреної меддопомоги) та Олександр Савчук («Рівнекнига»), БППівець Віталій Бойко (обласна дитяча лікарня) та «батьківщинівка» Алла Черній (обласний інститут післядипломної педагогічної освіти).

А на сесії 30 серпня посаду отримала й голова фракції «УКРОП» Діана Гордійчук. Пані Гордійчук, до слова, має власний бізнес та активно з початку війни займалася волонтерською діяльністю, створивши, зокрема, благодійну організацію «Руєвит». Втім, імовірно, бізнес не пішов, бо депутатка подала документи на конкурс на посаду директорки маловідомого комунального підприємства «Будинок вчених». Чому маловідомого, бо у багатьох досі виникає нерозуміння, для чого створили і досі не ліквідували ціле підприємство, яке тільки й того що здає в оренду приміщення в однойменній будівлі на вулиці Симона Петлюри у Рівному.

Звісно ж, пані Гордійчук конкурс виграла — у попереднього керівника Анатолія Задоянчука. Проте домовитися з усіма фракціями депутатці не вдалося. За неї проголосувало лише 37 колег, що достатньо для підписання контракту, але не свідчить про повну підтримку. Частина депутатів не голосували за призначення колеги, мотивуючи це тим, що обласні обранці не повинні використовувати свої повноваження для власного працевлаштування у комунальних закладах облради.

Діана Гордійчук отримає контракт на три роки. І вона — не єдина зі «своїх», кого працевлаштували депутати облради на минулому засіданні. Директоркою обласного центру організації оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді, який розподіляє путівки на відпочинок дітей, призначили Оксану Фурманець, юристку, яка працювала спершу радницею голови облради Олександра Данильчука, а згодом — консультанткою у виконавчому апараті ради.

Подав на цю сесію документи на «працевлаштування» також депутат облради від БПП Микола Лобчук, який претендував на посаду директора Рівненського психоневрологічного інтернату. Проте перед сесією документи забрав, очевидно, не домовившись про підтримку. Депутати на сесії продовжили контракт із чинним директором закладу Василем Дроздом — ще на три роки.

П’ять наступних років керуватиме «Рівнеоблводоканалом» Андрій Карауш, якого облрада вже втретє переобирає на посаду директора. Що цікаво, за пана Карауша проголосували всі фракції, за винятком деяких депутатів.

Також на сесії депутати проголосували за підписання контрактів з Ігорем Приступою, який виграв конкурс на посаду директора військового ліцею в Острозі, та Григорієм Бурацьким, який і надалі керуватиме Мирогощанським дитячим будинком-інтернатом. На п’ять років також продовжили контракт директорці обласного центру комплексної реабілітації інвалідів Оксані Кравчук.

А ось для Здолбунівського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, яким останні 36 років керував Олег Висоцький, обрали нового директора, хоча пан Висоцький і подав документи на конкурс. За результатом голосування контракт на рік підпишуть з 44-річним тимчасово безробітним Володимиром Боярчуком, який у 2017 році працював інженером у будинку-інтернаті, а до того керував відділенням ТОВ «Колос-Інвест».

Минула сесія нарешті пройшла вдало і для колишнього директора обласного краєзнавчого музею Олександра Булиги. 45 депутатів проголосували за підписання з ним контракту, хоча на попередніх сесіях, нагадаємо, голосів не вистачало. Олександр Булига виграв відкритий конкурс ще навесні минулого року, проте тоді в ОДА планували призначити на посаду іншу людину, тому голосів «за» пану Булизі й не вистачало.

Єдиний заклад, в який депутати у п’ятницю так і не призначили керівника, — обласний протитуберкульозний диспансер. Проти підписання контракту з Федором Аврукою, хірургом дитячої лікарні, який у травні виграв конкурс на посаду головного лікаря диспансеру, виступають громадські організації та частина депутатів. Зокрема, згадана вище Діана Гордійчук написала скаргу до поліції, зазначивши, що пан Аврука міг підробити документи, які подав на конкурс. На сьогодні розслідування кримінального провадження триває. А переможцю конкурсу не вистачило трьох голосів, аби отримати на минулій сесії контракт. Його призначення виноситимуть знову на сесію, що буде у жовтні-листопаді.

Додамо, що цього року закінчуються контракти у директорів ще кількох комунальних закладів: Регіонального інформаційно-комп’ютерного центру, обласної психіатричної лікарні в Орлівці та обласного туберкульозного санаторію у Костополі, тож «працевлаштування» продовжиться.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також