Державний комплекс у Рівному з басейном, землею та готелем продали здолбунівському бізнесмену

6793 1

Ми у соцмережах:

Державний комплекс у Рівному з басейном, землею та готелем продали здолбунівському бізнесмену

Поблизу рівненського зоопарку майже 20 років простоював доволі привабливий і закинутий владою та Укравтодором комплекс, площею 4,3 га. До Революції ним потайки користувалися чиновники, опісля 2014-го на території взялися господарювати хлопці, які спершу були у «Правому секторі», а потім стали членами добробатів. Тепер їм доведеться з обжитої території піти – цього вівторка комплекс було продано.

Почали будувати комплекс для дорожників на Київській у Рівному у 1990 році, проте наприкінці 90-х роботи, левова частка з яких вже була виконана, зупинилися. Так, на сьогодні завершеними є котеджі, басейн, тенісний корт.

Також на рівні 46% готовності – готель, кафе (60% готовності), а ще – дві прохідні, центральний тепловий пункт, трансформаторна підстанція, каналізаційно-насосна станція, водонасосна станція, адміністративно-побутовий корпус з даховою котельнею та сауною, станція технічного обслуговування вантажних та легкових автомобілів, крита стоянка автомобілів, виробничий цех, очисні споруди. Територія повністю огороджена. Земля належить міськраді.

Гроші на будівництво комплексу виділяли з державного та обласного бюджетів. У 2005-2006 фінансування намагалися відновити, але грошей не вистачило. Тоді ж виник скандал, коли дізналися, що у на той час вже збудованих котеджах, які були на балансі Укравтодору, живуть двоє тодішніх голів райдержадміністрацій і за своє житло невідомо кому платять.

У 2006 році комплекс хотіли продати за 17 млн. грн (понад 3 млн доларів на той час). Цього року стартову суму зменшили до 10 млн грн, що за нинішнім курсом – менше 600 тис. доларів. В електронному аукціоні, який оголосило Рівненське регіональне відділення Фонду держмайна та проводили на сайті «Прозорро Продажі», участь у торгах взяли два товариства: здолбунівське «Транс-Н» та київське «Прем’єр-Інвест». Щоправда, останнє хоч і зареєстроване у Києві, належить клесівчанці Наталії Уринович.

Виграло торги здолбунівське підприємство – з різницею… в одну копійку. Запропонована сума на торгах склала 12,5 млн грн і одну копійку, але це буз ПДВ. З ПДВ товариство має заплатити 15 млн грн протягом місяця – тоді з ним підпишуть договір про продаж.

Належить товариство «Транс-Н», яке купило комплекс, здолбунівському підприємцю Олександрові Мацюку. Основний рід діяльності його підприємства – вантажний транспорт. Проте за словами директора ТОВ «Транс-Н» Олександра Балунського, подальшу долю комплексу на Київській ще не вирішено. У коментарі РВ п.Балунський зазначив, що наразі триває дискусія, що саме розвиватимуть на придбаній території.

Про тренувальну базу націоналістів на Київській, схоже, було мало відомо. Пан Балунський був здивований, що на території комплексу ще хтось є. А після Революції гідності, нагадаємо, там почали тренуватися бійці Правого сектора. Сектор розколовся, проте частина хлопців, перейшовши у націоналістичні організації з іншими назвами і почавши воювати у добробатах, залишилася.

За словами керівника Рівненського регіонального управління Фонду держмайна Кирила Бережного, тренуються вони там і досі, проте коли договір купівлі-продажу буде підписано, мали би покинути територію.

- Вони ж розумні люди, представляють громадське об’єднання, тому мали би звільнити без конфліктів, - розповідає Кирило Бережний. – Але їм потрібно дякувати, що протягом чотирьох-п’яти років зберігали майно, яке залишилося без охорони та догляду. Щодо самих торгів, то це перший за довгий час наш потужний продаж, який би приніс до бюджету більше мільйона гривень. Ми також виставляли на продаж комплекс іподрому у Мирогощі, але навіть за півціни на аукціон ніхто не прийшов. Ми зняли поки іподром з торгів, адже дешевше, тобто менш як за 15 млн грн, продати ми не будемо. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також