Дієтологи назвали дві причини, чому цей продукт варто їсти щодня

Вживати щодня 1-2 яйця не те що безпечно, а й навіть корисно для здоров'я, кажуть дієтологи.

1 хв. читання

Упродовж багатьох років яйця мали суперечливу репутацію. Зокрема, їх звинувачували у підвищенні рівня холестерину, у зв’язку з чим радили обмежити або й узагалі виключити з раціону. Та нові дослідження повністю спростували цю думку. Колись недооцінені яйця виявилися справжнім джерелом користі.

Дослідження, опубліковане в журналі Food & Function, встановило, що ті, хто споживав приблизно 1,5 яйця на день, мали значно міцніші кістки. У них була на 72% більша щільність кісткової тканини стегна і на 83% більша – хребта, порівняно з тими, хто повністю уникав яєць. Це спростувало поширені міфи про шкоду яєць і підкреслило їхню роль у зміцненні скелета, особливо у людей із ризиком остеопорозу.

Справа в тому, пояснили вчені, що яйця містять багато поживних речовин, необхідних для здоров’я кісток: кальцій, магній, фосфор, цинк, вітамін D та навіть вітамін K1, який активує білок остеокласт, важливий для міцності кісткової тканини. 

Дієтологи рекомендують більшості людей безпечно споживати від одного до двох яєць на день. Ця кількість відповідає щоденним рекомендаціям щодо здорового харчування та пропонує безліч переваг, не впливаючи негативно на рівень холестерину.

УНІАН

Поділитися цією статтею