Директорка дитсадка прийшла на робочу зустріч до заступниці Хомка з гігантським пуделем (ФОТО)

21420 0

Ми у соцмережах:

Директорка дитсадка прийшла на робочу зустріч до заступниці Хомка з гігантським пуделем (ФОТО)

Таким чином Тетяна Коваль, яка вже багато років є директоркою спеціалізованого дитсадка для дітей з інвалідністю «Пагінець», хотіла привернути увагу до необхідності створення в Рівному центру каністерапії.

 Про це розповіла сама заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська:

«Знайомтеся, друзі: Емерей Ведетта Фьюме Кьяро, а по-нашому, по-людськи просто Кендіс. Цій дівчинці скоро буде рік.

Вперше до мене "на прийом" прийшов великий королівський пудель. Скажу відверто, подивитися на таку відвідувачку тут же збіглися всі, хто був на поверсі.

Насправді, привід для зустрічі був серйозний - чи можливе в Рівному створення першого в Західній Україні центру каністерапії (лікування собаками). Цей сучасний метод реабілітації для дітей з особливими потребами, онкохворих людей, хворих після інсультів є достатньо поширеним і дієвим на Заході. Головною умовою створення такого центру є навіть не приміщення (хоча це важливо), а наявність спеціально навчених собак та сертифікованого каністерапевта.

І, на щастя, в Рівному є така унікальна людина - це Тетяна Ковальчук. Вона вміє не лише вчити і дресерувати собак, а й розуміється на комунікації з особливими дітками. Сьогодні Тетяна - директорка центру "Пагінець", єдиного закладу де практикується каністерапія для діток. І, звісно, це вона привела великого королівського пуделя. Мабуть, щоб розмова була змістовнішою 

Знаєте, півгодинного спілкування з Кендіс вистачило всім нам, щоб зарядитися неймовірною позитивною енергією на цілий день! Думаю, що створення в Рівному центру каністерапії варте уваги. Тим паче, що вже маємо таку унікальну пару, готову допомагати людям».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також