Директора компанії у Костополі судили через смерть працівника

695 0

Ми у соцмережах:

Директора компанії у Костополі судили через смерть працівника

Директор костопільської дорожно-будівельної компанії опинився на лаві підсудних через загибель найманого працівника під час виконання робіт із підвищеною небезпекою.

 Як РВ стало відомо з вироку суду, 3 січня 2022 року керівник ТОВ «Дорожно-будівельна компанія «Костопіль»» неофіційно працевлаштував трьох чоловіків для виконання монтажних робіт на даху цеху. Згодом обвинувачений завіз разом із співробітниками металеві риштування висотою у понад 4 метри, які вони встановили.

Згідно з даними слідства, директор компанії не провів обов'язковий інструктаж щодо безпечного виконання робіт на висоті. Відтак, 10 січня 2022 року один із працівників виліз на дах, щоб забрати шуруповерт, раптово втратив рівновагу та впав головою до низу. Від отриманих травм чоловік помер у лікарні. 

Суд врахував пом'якшувальні обставини й зільнив обвинуваченого від основного покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі, а натомість призначив два роки іспитового терміну. Крім того, рідні загиблого отримають від страхової компанії 269 550 грн компенсації за моральну та матеріальну шкоду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також