Дитсадок на Дубенській — поки тільки у проекті

1333 0

Ми у соцмережах:

Дитсадок на Дубенській — поки тільки у проекті

На вулиці Дубенській у Рівному будівлю, де був притулок для безхатченків, планують реконструювати під дитсадок. Притулок вже давно переїхав у більш просторе приміщення на вулиці Жоліо-Кюрі. А от роботи з облаштування на Дубенській дитячого садка навіть не починали. Поступово тут знову знайшли прихисток не тільки безхатченки, а й алко- та наркозалежні.

Забиті дошками вікна та двері не стали для них перешкодою. Вибиті двері, подекуди проломлені стіни, побиті унітази та умивальники, вирвана проводка — в такому стані нині це приміщення. Тут повно битого скла, шмаття, нечистот, шприців, бляшанок, розбитих пляшок з-під спиртного. Тут ночують, розпивають алкоголь, колються і справляють нужду по кутках.

Начальник міського управління освіти Василь Харковець коментує:

— Не так давно ми прибрали це приміщення, проте оскільки воно не охороняється, то це безрезультатно. В мене на столі лежить готова проектно-кошторисна документація на реконструкцію приміщення під дитячий садок. Тепер черга за нашими депутатами, які мають вирішити, де братимуть гроші на реалізацію проекту. Його вартість — 40 млн грн. На кошти ДФРР розраховувати не можна, бо й так дають нам на величезний проєкт дитсадка на вулиці Коновальця. Можна було би найняти охорону для будівлі, проте є одне але. Відповідні служби у 2011 році звинуватили управління освіти у нецільовому використанні коштів. Ми тоді наймали сторожів для школи №14, у якій ніхто не навчався, щоб зберегти приміщення.

Проте, звісно, не можна залишати ситуацію як є. Тож ми зараз ведемо переговори з громадським формуванням СОМ, щоб вони виставляли охорону на цьому об’єкті і щоб з міського бюджету на це виділили кошти.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також