Дитсадок на Північному: місто прибрало, область — розвалить

1217 0

Ми у соцмережах:

Дитсадок на Північному: місто прибрало, область — розвалить

Поспіхом, за добу, міський голова Рівного Володимир Хомко мусив скликати депутатів міськради на позачергову сесію. Прийти змогли 32 міських депутати. На порядку денному лише одне питання — виділення 8,5 млн грн на майбутній дитсадок на вулиці Коновальця у Рівному. Таке рішення дозволить отримати фінансування з Державного фонду регіонального розвитку — йдеться про 75 млн грн.

Чому так терміново це потрібно було зробити? Дитсадок на Північному уже був у списку об’єктів області, на які планувалось виділити кошти з ДФРР. Але є нюанс — фонд дає гроші на умовах фінансування. Оскільки міська рада не прийняла рішення про свою участь у проекті, то дитсадок зник з переліку. Але є можливість скористатись другим траншем, якщо міська рада встигне прийняти рішення про співучасть до 15 березня. Встигли.

Але слід зауважити, що напередодні на засіданні бюджетної комісії виникло багато запитань щодо цього проекту, які актуальні й досі. Зокрема, депутатку і заступницю міського голови Галину Кульчинську цікавило:

Де ті 3 млн грн, які в минулому році виділяли на будівництво дитсадка, що так і не розпочалося?

— Ці кошти було використано на прибирання території, розбирання покрівлі та демонтаж облицювання існуючого приміщення, — доповів заступник департаменту з питань будівництва та архітектури Василь Мельник.

Обговорювали ще й сам проект реконструкції, яка мала б коштувати 132 мільйони, — мовляв, його вже треба змінювати, бо демонтувавши дах, виявили проблеми в цій будівлі, яка стояла незавершеною десятиліттями. Та, як виявилось, всі ці розмови були вже недоречними.

Я так розумію, було прийнято політичне рішення відмовитись від реконструкції існуючих приміщень, — вніс ясність під час сесії депутат Олексій Муляренко. — Є рішення не реконструювати стару будівлю, а будувати новий дитсадок.

Слід зауважити, що саме за головування Олексія Муляренка в ОДА будівництво цього дитсадка й було передано з міста до області. І у нового голови ОДА Віталія Коваля є інше бачення, як будувати дитсадок на Коновальця.

Володимир Хомко, міський голова:

Будівництво дитсадка взяла на себе обласна держадміністрація. Було б неправильно, якби місто не дало своєї частки у 8,5 млн грн, що могло б призвести до втрати державного фінансування.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також