«Марсоходи» і водний «бластер» - чим обзавелися рятувальники Рівненщини (ФОТО, ВІДЕО)

548 0

Ми у соцмережах:

 «Марсоходи» і водний «бластер» - чим обзавелися рятувальники Рівненщини (ФОТО, ВІДЕО)

Як треба, ці роботи і гранату піднімуть, і палаючу нафтобазу допоможуть загасити.

Нещодавно рівненські вогнеборці обзавелися новою технікою, яка допоможе їм врятувати більше життів - дещо закуплено за державний кошт, а щось подарували спонсори з-за кордону.

Зокрема, є два тактичних роботи, з якими матимуть справу пожежні та піротехніки. Як вони працюють, сьогодні показали на тренувальному полігоні ГУ ДСНС Рівненщини.

Ось цей "малюк" стане "очима" рівненських саперів, бо зможе непомітно підібратися до вибухівки так, що вона не здетонує. Це тактичний робот Foster Miller MTRS TALON 4.

Він важить всього 52 кіло, а керують ним за допомогою пульта. Як розповідають піротехніки, таких роботів використовували американські військові в Афганістані. Нині  ж роботи стануть в нагоді на деокупованих територіях України. А на півночі Рівненщині цілком можуть знадобитися після перемоги над рашистами.

А от великий, схожий на марсохід тактичний робот Magirus WOLF гаситиме вогонь там, де небезпечно бути людині. Він здатен охолоджувати себе так, що витримає досить високі температури. Подібна установка дуже допомогла українським вогнеборцям під час пожежі на одній з нафтобаз країни.

 

Окрім того, тепер у рівненських рятувальників є унікальна установка Cristanini Fire Fighting systems WJFF 300 , що більше нагадує "бластер" з фантастичного кіно. Бо ріже стіни та метал струменем води з абразивною сумішшю. Такий прилад за лічені секунди наскрізь проріже отвір у палаючому гаражі - швидко і ефективно. 

 

Наразі рівненські рятувальники ще не застосовували їх під час пожеж чи розміновування - поки опановують все, до найменших нюансів. Але вже скоро ця диво-техніка допомагатиме їм у роботі.

  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також