Для вчителів Рівного медогляд — безкоштовний

780 0

Ми у соцмережах:

Для вчителів Рівного медогляд — безкоштовний

Щороку рівненські вчителі та вихователі дитячих садків витягали зі своїх кишень сотні гривень, щоб пройти обов’язкові медичні профогляди. Інакше їх просто не допустили б до роботи з дітьми. Тепер же за них вперше заплатить місто зі свого бюджету. Міськрада передбачила на це понад два мільйони гривень, яких вистачить для кількох тисяч працівників. Деякі депутати, щоправда, дивувалися, чому з бюджету оплатять профогляди тільки освіті? Хочуть, щоб у рівних умовах були й працівники інших галузей.

Василь Харковець, заступник начальника міського управління освіти:

— Це стосується усіх працівників закладів освіти — як педагогічних, так і обслуговуючого персоналу. Медичні заклади, де будуть проводитися профогляди, поки назвати не можемо, будуть визначені через систему «Прозорро».

Анатолій Чугуєвець, депутат міської ради Рівного:

— Ми говоримо про галузь освіти, а так само проходять і оплачують медогляди й працівники культури, спорту — всі, хто працює з дітьми. Чому ці галузі не фінансуються з бюджету міста?

Юрій Осіпчук, член депутатської постійної «медичної» комісії:

— Щодо інших галузей, можна зробити окрему програму — це вже питання дискусійне.

До прикладу, лише у рівненських дитсадках працює 2 222 особи. Основні графіки проходжень обов’язкових медоглядів: лютий-березень та серпень-вересень.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також