До перших класів у Рівному заяв небагато

1057 0

Ми у соцмережах:

До перших класів у Рівному заяв небагато

Від 1 квітня у рівненських школах приймають документи на вступ до перших класів. Щоправда, скільки саме восени буде першокласників, освітяни поки не знають. Прийом документів триватиме до 1 червня.

Катерина Сичик, заступниця начальника міського управління освіти:

— Документи можна занести до школи особисто або ж подати скани документів в електронній формі — як зручніше батькам. Потрібно написати заяву на ім’я директора, додати копію свідоцтва про народження дитини (при собі мати оригінал, коли прийдете до школи), копію документа про місце реєстрації дитини і медичну довідку форми 086-1/0.

Першочергово на зарахування до конкретного навчального закладу мають право діти, які проживають на території, закріпленій за даною школою. Але батьки можуть обрати й інший заклад на свій вибір, просто черга буде довшою. Також береться до уваги, чи у цій школі уже навчаються брати чи сестри першачка. Діти працівників школи також мають першочергове право на навчання саме у цій школі. Деякі заклади, як-от «Центр Надії», «Гармонія» чи «Престиж», надають додаткові освітні послуги, але батькам не обов’язково їх брати.

Все те ж саме стосується і дітей переселенців, які тимчасово мешкають у гуртожитку або десь на квартирі. Щоправда, їхні батьки поки не поспішають подавати заяви саме до рівненських шкіл. Мабуть, сподіваються повернутися до своїх домівок.

Загалом ажіотажу серед батьків поки не спостерігаємо. Хтось з дітей виїхав за кордон і піде в школу там, чиїсь батьки планують повернутися додому, частина родин роз’їхалася по селах. Орієнтовно плануємо набрати 3356 першачків, але детально будемо знати після 1 червня, по завершенні прийому документів.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також