- До ПЦУ переходити не збираємось, - архієпископ на Рівненщині

3367 0

Ми у соцмережах:

- До ПЦУ переходити не збираємось, - архієпископ на Рівненщині

Церковний керівник на Рівненщині відповів на одне з найбільш частих запитань: чи планують отці УПЦ (МП) об’єднуватися з ПЦУ.

Нагадаємо, що митрополит Рівненський та Острозький ПЦУ Іларіон кілька разів звертався до вірян Московського патріархату, де закликав до діалогу та об’єднання.

З проханням про об’єднання до церковників зверталася й сесія Рівненської облради. Однак за кілька років жодної відповіді депутати так і не отримали.

- Щодо намірів переходу до ПЦУ, то відповім ні. Ніхто не може плюнути в обличчя своєї матері. Таке може зробити той, хто не має розуму і переступив усіляку людську гідність. Ми свідчимо, що лишаємося з матір’ю нашою церквою. Хреста на дорозі залишати не можна. З хреста не сходять, з хреста знімають…Той, хто каже, що має хреста в душі, ніколи не піде на те, що зараз відбувається. Вони кажуть, що прагнуть об’єднання. Однак при об’єднанні треба шукати усілякі дотичні точки. Але якщо це робити насильно, то вже навіть історія продемонструвала, що це зазнає краху, - сказав архієпископ Рівненський та Острозький УПЦ (МП) Пимен.

Читайте також по темі: Пасха у МП на Рівненщині буде у «підпіллі»?

Депутати не повірили керівнику УПЦ (МП) на Рівненщині, що він незалежний від Росії


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також