До Землі наближається "отруйна" комета

2173 0

Ми у соцмережах:

Комета Atlas із ціаном в ядрі стрімко наближається до Землі

Величезна комета Atlas із ціаном в ядрі вже "відкинула" другий хвіст. Комета стрімко наближається до Землі, і за розрахунками астрономів підлетить на максимально близьку відстань до нашої планети 23 травня, а побачити її в нічному небі люди зможуть вже з 1 травня.

Наприкінці квітня комета Atlas буде перебувати в сузір'ї Camelopardalis (Жираф) і найкраще буде видна одразу після заходу сонця, в західному сутінковому небі. Після травня комета продовжить свій шлях до центру нашої сонячної системи, наближаючись до Сонця (на 38 мільйонів км) - до небесного світила вона підійде 31 травня. Очікується, що комету знову буде видно в червні, після чого повністю зникне з виду, передає Astronomy.com.

Вчені  повідомили, що в ядрі комети Atlas знаходиться речовина ціан - це безбарвний отруйний газ, оксид вуглецю з азотом. У величезної комети вже з'явився другий хвіст. Хвости комети - це пил і газ, які висвітлюються сонцем, коли комета наближається. Все це надає об'єкту дуже видовищний вид.

Комета Atlas є довгожителькою - минулого разу вона кружляла над Землею на початку четвертого тисячоліття до нашої ери - коли в Єгипті з'явилися Великі піраміди.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також