Дороги погані, але нікого не звільнятимуть

2534 0

Ми у соцмережах:

Дороги погані, але нікого не звільнятимуть

«Де?» — в один голос закричали депутати обласної ради на засіданні минулої п’ятниці, коли начальник Служби автодоріг заявив, що торік в області було відремонтовано десятки тисяч метрів квадратних вибоїн. Критикували роботу дорожників обласні обранці більше півгодини, проте за звільнення керівників Служби автомобільних доріг та облавтодору не проголосували.

Рівненські дороги в облраді обговорюють вже другу сесію підряд. У березні рада не затвердила звіт Служби автомобільних доріг (САД) щодо торішніх ремонтних робіт. Не вистачило голосів і на засіданні минулої п’ятниці, коли перед депутатами виступав начальник САДу Петро Удовиченко, який зазвичай ігнорував запрошення ради і відсилав звітувати свого заступника.

Оскільки дорогами та їхнім ремонтом невдоволені всі водії (а одиниці серед депутатів не мають власних автомобілів), депутат Володимир Муляр зареєстрував проект рішення про визнання роботи начальника САД Петра Удовиченка та керівника «Рівнеоблавтодору» Володимира Квачука незадовільною, з вимогою їх звільнити. З таким же побажанням прийшли на сесійне засідання активісти «АвтоЄвроСили», тримаючи плакати з написами про звільнення Удовиченка та Квачука. Але клопотання п.Муляра підтримали тільки 28 депутатів.

Найбільше зауважень було до дороги Городище-Рівне-Старокостянтинів. Мовляв, торік виділили сотні мільйонів гривень на її поточний середній ремонт, десятки — на ямковий, а проїхати до білоруського кордону без пошкоджень автомобіля складно. Назвали цю трасу навіть не дорогою, а «напрямком». Пан Удовиченко пояснював, що поточний середній ремонт на більшості ділянок торік тільки почали робити, а закінчити повинні цього року. А от щодо ямкового, то запевняв, що облавтодор вибоїни латає. Щоправда, інтенсивно дорожники це почали робити вже після сесійного засідання.

Також у депутатів були скарги на лабораторію, яка перевіряє якість ремонтів. Зазначили, що серйозних порушень вона не бачить, а лише вписує смішно дрібні, наприклад, про невкручену лампочку. Втім, з минулого року якість виконаних ремонтних робіт у регіонах додатково контролює державний «Дорцентр». Так, за його висновками торік не прийняли в експлуатацію дорогу у Володимирецькому районі, яка веде до Білого озера і яку ремонтувала фірма «Фіалка». З підрядником не розрахувалися за роботу, проте і перероблювати погано відремонтовану ділянку (асфальт, зазначають експерти, не тієї товщини, що мав би бути) фірма не збирається. Спір, найімовірніше, вирішуватимуть у суді.

А тим часом Служба автомобільних доріг Рівненщини працює із заблокованими рахунками — через відкрите кримінальне провадження. Торік львівська компанія «Білдерпоінт», вигравши торги, вартістю близько 80 млн. грн., на ремонт 12 кілометрів траси Городище-Рівне-Старокостянтинів (від села Данчиміст Костопільського району до Яринівки Березнівського), взяла аванс, проте виконала лише половину робіт на отриману суму.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також