Дорожні півмільярда: хто і за скільки ремонтує рівненські дороги

1608 0

Ми у соцмережах:

Дорожні півмільярда: хто і за скільки ремонтує рівненські дороги

Кладуть асфальт ще з початку літа і не зупиняються навіть у дощову погоду. Чиновники і Служба автодоріг запевняють, що дощ не заважає — мовляв, є спеціальна технологія. Тож суттєвих зауважень до кількох підрядників, які освоюють мільйони на рівненських дорогах, в офіційних структур немає.

Ремонтуватимуть шляхи, на яких провели тендери, ще й наступного року. Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко заявив, що до декого були зауваження, але розповідати журналістам не захотів.

Мовляв, недоліки усунуть і на дороги діятиме три роки гарантії. Втім, з досвіду попередніх років, руйнуватися після ремонтів, які чиновники називають якісними, рівненські дороги починають вже за кілька місяців.

Найбільше «дорожніх грошей» на Рівненщині освоює ПАТ «Рівнеавтошляхбуд», що належить рівнянам Віталію Карячкіну, Юрію Юхимчуку та Валерію Богуцькому, бізнес-партнеру голови бюджетної комісії облради Юрія Благодира. Загалом підприємство виграло тендерів на поточний середній ремонт доріг на 139 млн. грн. і близько 63 млн. вже одержало за роботу.

Ремонтує «Рівнеавтошляхбуд» за 72 млн. грн. сім кілометрів траси Городище-Рівне-Старокостянтинів від Житинського кільця у бік Костополя, ще за 29 млн. грн. — сім кілометрів цієї ж траси, але в Острозькому районі, а також за 32 млн. грн. — 7,5 кілометра траси Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече у Дубенському та Млинівському районах.

Товариство «Будальянс Груп», зареєстроване у Києві, але з рівненським корінням, виграло цього року три тендери Служби автомобільних доріг на ремонт двох доріг — загалом на 122 млн. грн. За чотири кілометри Городище-Рівне-Старокостянтинів у Здолбунівському районі одержить 34 млн. грн., за вісім кілометрів цієї ж дороги у Костопільському районі — 59 млн. грн. Ще 29 млн. грн. фірмі мають переказати за ремонт 9 кілометрів траси від Гощі до Острога.

За даними єдиного порталу використання бюджетних коштів, чверть суми підприємству вже переказали. «Будальянс Груп», зазначимо, заснований торік. Фірма належить киянину Ігорю Войтку, який також є власником рівненського ТзОВ «Трансзахід логістик», що у 2015 році ремонтувало вулицю Соборну, проте так і не завершило частину робіт.

ПАТ «Хмельницьке ШБУ-56» має відремонтувати за 35 млн. грн. чотири кілометри траси Городище-Рівне-Старокостянтинів в Острозькому районі, за 66,5 млн. грн. — близько десяти кілометрів цієї ж дороги у Здолбунівському районі та за 5,5 млн. грн. — 1,5 кілометра «варшавки» поблизу Сарн. Зі 107 млн. грн., на яких підприємство виграло тендерів, йому вже сплачено 3,3 млн.

ПАТ «Хмельницьке шляхово-будівельне управління №?56», за даними держреєстру, належить чернівчанці Галині Ставчанській. Як подейкують, фірма близька до керівництва «Укравтодору».

68,7 млн. грн. із загального пирога дістанеться канівському ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво». Підприємство виграло торги на ремонт чотирьох кілометрів траси Городище-Рівне-Старокостянтинів поблизу Острога та 4,5 кілометра цієї ж дороги у Рівненському районі. 26,8 млн. грн., тобто третину суми, товариству вже переказали.

Власниками фірми є Антоніна Жолобчук (з таким же іменем на «Рівнеоблводоканалі» працює бухгалтерка), Олександр Кіблик, Юрій Клімов, Андрій Косіцин і Володимир Хмарук.

«Рівнеоблавтодор» має відремонтувати за 12 млн. грн. чотири кілометри дороги Здолбунів-Глинськ, за 1 млн. грн. — майданчик для зважування вантажівок поблизу Кустина Рівненського району та за 10 млн. грн. — три кілометри дороги Вежиця-Рокитне-Борове. Облавтодор є дочірньою структурою ДАК «Автодор». Наразі облавтодору не переказано жодних коштів за ділянки. Загалом же підприємство мало б одержати більше 27 млн. грн.

Тернопільське ТОВ «Техно-Буд-Центр», яке минулими роками було активним вигравачем тендерів на Рівненщині, цього року отримало лише одну ділянку — два кілометри від Дубна до Тараканова. За роботу має одержати 1,4 млн. грн. Майже мільйон фірмі уже заплатили.

Належить підприємство тернополянину Григорію Процику. ЗМІ пов'язували цю фірму свого часу зі «Свободою», що пояснювало її активність у перемозі на тендерах після Революції. Нагадаємо також, що це фірма, яка у 2015 році відмовилася ремонтувати вулицю Соборну у Рівному, знявши верхній шар асфальту.

ПП «Володимирець-Агрошляхбуд» теж виграв тільки один тендер — за 8,7 млн. гривень повинен буде відремонтувати чотири кілометри дороги між селами Красносілля та Воронки. Підприємству наразі сплатили тільки 147 тис. грн. за роботу. Належить «Володимирець-Агрошляхбуд» депутату Володимирецької райради від «Батьківщини».

«Волинська містобудівельна компанія» виграла тендер Служби автомобільних доріг на ремонт мосту у селі Прикладники, що на кордоні з Білоруссю у Зарічненському районі. З 1,8 млн. грн. товариство вже отримало 1,4 млн. Належить компанія Віктору та Олександрі Мельничукам з Волині.

14,7 млн. грн. отримає ТОВ «Євро Буд Плюс» за ремонт двох шляхопроводів на трасі Городище-Рівне-Старокостянтинів — у Сарнах. Наразі коштів київському підприємству, яке було створено торік і належить Віталію Мирцю, чоловікові головної спеціалістки Державного агентства автодоріг України, не переказали.

Не залишилися без дорожніх грошей і фірми, які останніми роками масово вигравали тендери на Рівненщині і які пов'язують з першим заступником голови Рівненської ОДА Юрієм Приварським. Ідеться про «Фіалку» та «Стиль-Декор».

Приватна виробничо-комерційна фірма «Фіалка», що належить родині рівненських бізнесменів Фалко, має відремонтувати два кілометри дороги Городок-Рудка, що веде до Білого озера у Володимирецькому районі (5 млн. грн.), три кілометри між селами Степангород та Хіночі у Володимирецькому районі (6 млн. грн.) та три кілометри дороги Зарічне-Борове-Стара Рафалівка-Полиці поблизу Борового Володимирецького району (7 млн. грн.) З 18 млн. грн. фірма вже отримала 1,9 млн. грн.

До слова, нещодавно був скандал щодо ділянки біля Білого, яку взялася ремонтувати «Фіалка». Нижній шар асфальту, який поклали, прилипав до коліс авто та швидко руйнувався.

«Стиль-Декор» за 8 млн. грн. має відремонтувати три кілометри дороги між селами Соломир та Вовчиці Зарічненського району, за 6 млн. грн. — чотири кілометри між селами Красносілля та Воронки Володимирецького району (дорога до Білого озера), за 15 млн. грн. — чотири кілометри від села Масевичі Рокитнівсього району до траси Київ-Ковель. З 29 млн. грн. «Стиль-Декор» наразі не отримав нічого. Належить товариство рівнянці Вірі Рожчук.

Останній тендер Служби автодоріг виграла львівська компанія «Білдерпоінт», що належить офіційно львів'янці Марії Бабич і раніше не брала участі у тендерах на ремонт рівненських шляхів, проте працювала на Львівщині. «Наші гроші» пов'язують компанію з нардепами від БПП Ярославом та Богданом Дубневичами. За ремонт 12 кілометрів траси Городище — Рівне-Старокостянтинів у Березнівському районі одержить 79,98 млн. грн.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також